spot_img

Forsvaret bruger flere ressourcer på grænsekontrol end politiet

Forsvaret og Hjemmeværnet brugte i løbet af 2018 næsten 96 millioner kroner på at bistå politiet i forbindelse med grænsekontrol, hvilket er 11 millioner mere, end politiet selv brugte. Det skyldes, at der bruges flere soldater end politifolk og politikadetter til at løse opgaven, skriver Altinget Forsvar.

Det har været en bekostelig affære for Forsvaret at skulle assistere politiet med grænsekontrol. Af et svar, Forsvarsministeriet har fremsendt til Altinget Forsvar, fremgår det, at Forsvaret omkostninger i forbindelse med løsning af opgaven er opgjort til 96,1 millioner kroner, hvoraf de 73,7 millioner blev brugt af Hjemmeværnet.

Til sammenligning blev politiets merudgifter i samme periode opgjort til 85,3 millioner. Det fremgår af et aktstykke, Altinget er kommet i besiddelse af, hvori justitsminister Søren Pape Poulsen (K) anmoder Folketingets Finansudvalg om en ekstrabevilling til at dække politiets merudgifter.

Forsvarets højere udgifter har at gøre med, at der bruges flere soldater til grænsekontrollen end politifolk og politikadetter. I 2018 har grænsekontrollen krævet 426 årsværk, hvoraf politi og politikadetter tegner sig for de 211, mens Forsvarets bidrag udgør de resterende 215. Af disse er 138 årsværk hentet ved Hjemmeværnet.

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer