spot_img

Forsvaret bruger flere ressourcer på grænsekontrol end politiet

Forsvaret og Hjemmeværnet brugte i løbet af 2018 næsten 96 millioner kroner på at bistå politiet i forbindelse med grænsekontrol, hvilket er 11 millioner mere, end politiet selv brugte. Det skyldes, at der bruges flere soldater end politifolk og politikadetter til at løse opgaven, skriver Altinget Forsvar.

Det har været en bekostelig affære for Forsvaret at skulle assistere politiet med grænsekontrol. Af et svar, Forsvarsministeriet har fremsendt til Altinget Forsvar, fremgår det, at Forsvaret omkostninger i forbindelse med løsning af opgaven er opgjort til 96,1 millioner kroner, hvoraf de 73,7 millioner blev brugt af Hjemmeværnet.

Til sammenligning blev politiets merudgifter i samme periode opgjort til 85,3 millioner. Det fremgår af et aktstykke, Altinget er kommet i besiddelse af, hvori justitsminister Søren Pape Poulsen (K) anmoder Folketingets Finansudvalg om en ekstrabevilling til at dække politiets merudgifter.

Forsvarets højere udgifter har at gøre med, at der bruges flere soldater til grænsekontrollen end politifolk og politikadetter. I 2018 har grænsekontrollen krævet 426 årsværk, hvoraf politi og politikadetter tegner sig for de 211, mens Forsvarets bidrag udgør de resterende 215. Af disse er 138 årsværk hentet ved Hjemmeværnet.

Andre læste også

Her er nødråbet til ministeren og departementschefen fra piloterne

Abonnement
Forsvarsminister Troels Lund Poulsen og departementschef Pernille Langeberg har mandag den 22. april modtaget et brev fra 30 unge piloter med rubrikken: "Et flyvevåben i afvikling - nødråb fra piloter". Læs brevet her ... 22.04.2024 Emne: Et flyvevåben i afvikling – Nødråb fra piloter Til: Forsvarsminister Troels Lund Poulsen, Forsvarsministeriets Departementschef, Pernille...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer