Balladen om støj fra F-35 kampfly fortsætter med over 116 decibel

1
Dansk-amerikaneren Henrik Peter Bruun ser sammen med DR's journalist et F-35 kampfly lette fra hill Air Force Base i Utah. Foto: DR

Danmarks nye F-35 kampfly kan larme over fire gange så meget som en F-16, og larmen overstiger hurtigt 116 decibel ved take off. I USA giver støjen også problemer, og det har fået en dansk-amerikaner til at flytte væk fra Hill Air Force Base i Utah, fortalte DR1 i programmet 21 Søndag. Se det her.

De kan godt forberede sig i Skrydstrup. Når Danmarks nye kampfly af typen F-35 ankommer til den sønderjyske by og begynder at lette fra flyvestationen, kommer det formentlig til at gå ud over de lokales nattesøvn. Det er i hvert fald indtrykket, som man sidder tilbage med efter at have set DR1 21 Søndag. Nyhedsmagasinet har besøgt Hill Air Force Base i Utah, hvor U.S. Air Force 388. Fighter Wing træner i de nye F-35 kampfly.

”Det, jeg finder mere forstyrrende, er, at det får simpelthen hele molevitten til at ryste. Det udelukker enhver form for samtale, når de kommer hen over hovederne på os. Vi er simpelthen nødt til at være stille.”

Sådan siger dansk-amerikaneren Henrik Peter Bruun til DR. I indslaget står han ca. en km fra Hill Air Force Base, da et par F-35 fly letter hen over hovedet på ham og journalisten. Det får ifølge journalisten i indslaget jorden til at vibrere, og en simpel støjmåling viser, at støjen overstiger 116 decibel, da flyet letter.

”Jeg valgte at flytte, fordi det laver så enormt meget støj. Det griber ind i ens liv, at man ikke kan planlægge, hvordan man gerne vil sove. Man risikerer til enhver tid, at de kommer fræsende hen over,” siger Henrik Peter Bruun til DR.

Du kan se hele indslaget fra DR 21 Søndag her.

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Inline Feedback
Læs alle kommentarer