spot_img

Forsvaret åbner op for værnepligtsafprøvning i Nuuk

Senere på måneden får Grønlands unge for første gang mulighed for at blive godkendt til værnepligt uden at skulle hele vejen til Danmark, når der fra den 19. til den 21. november bliver holdt afprøvning i Nuuk.

Det er første gang nogensinde, at unge i Grønland får mulighed for at blive afprøvet til værnepligten på deres egne breddegrader. Det sker, når Forsvaret fra mandag den 19. til og med onsdag den 21. november stiller med et afprøvningshold på Dr. Ingrids Hospital i Nuuk.

”Hvis man bor i Grønland og har et ønske om at aftjene værnepligt, så bliver den proces nu meget lettere, når vi for første gang gennemfører afprøvning til værnepligt i Nuuk. Her kan man på dagen få afgjort, om man er egnet eller begrænset egnet til værnepligten. Er man det, vil der med det samme være mulighed for at indgå en aftale om at gennemføre værnepligt i Danmark,” udtaler kaptajn Dennis Rasmussen, der er ansvarlig for afprøvningen.

Afprøvningen er arrangeret som en del af Uddannelseskaravanen, der rejser rundt til større grønlandske kystbyer og informerer lokale unge om deres uddannelsesmuligheder.

Fra Forsvarets side har man været bevidst om, at det at komme til afprøvning skal være så let som muligt for alle interesserede, forklarer Dennis Rasmussen. Samtidig kan man, hvis man godkendes, indgå aftale om værnepligt med det samme.

”Det eneste, man skal gøre, er at møde op på Dr. Ingrids Hospital, hvor vores hold står klar. Afprøvningen består af en intelligenstest, lægeundersøgelse og vejledning og tager cirka halvanden time,” forklarer han.

Muligheden for at komme til afprøvning i Grønland er en del af forsvarsforliget for perioden 2018 til 2023 som en del af bestræbelserne på at styrke indsatsen i Arktis. I år bliver der kun mulighed for at deltage i Nuuk, men allerede fra næste år er det meningen, at de tre øvrige grønlandske gymnasiebyer Sisimiut, Aasiaat og Qaqortoq følger trop.

Er man interesseret i at komme til afprøvning i Nuuk, kan man læse mere på www.forsvaret.dk/grønland.

Andre læste også

Her er nødråbet til ministeren og departementschefen fra piloterne

Abonnement
Forsvarsminister Troels Lund Poulsen og departementschef Pernille Langeberg har mandag den 22. april modtaget et brev fra 30 unge piloter med rubrikken: "Et flyvevåben i afvikling - nødråb fra piloter". Læs brevet her ... 22.04.2024 Emne: Et flyvevåben i afvikling – Nødråb fra piloter Til: Forsvarsminister Troels Lund Poulsen, Forsvarsministeriets Departementschef, Pernille...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer