Forsvaret indgår aftale om grønlandsk helikopterberedskab

0
Air Greenland skal i perioden 2019-2020 flyve det landbaserede helikopterberedskab i Grønland for Forsvaret. Foto: AirGreenland

Forsvaret har netop indgået aftale med Air Greenland, der de kommende to år skal stå for redningshelikopterberedskabet i Grønland og dermed flyve for Forsvaret. Til gengæld er udbuddet for perioden 2021-2025 udskudt, da de indkomne bud ”væsentligt oversteg den økonomiske ramme”, meddeler Forsvaret.

Det bliver Air Greenland, der i 2019 og 2020 skal stå for det landbaserede helikopterberedskab i Grønland. Det står klart, efter at selskabet netop har indgået en aftale med Forsvaret.

”På baggrund af evalueringen er valget faldet på Air Greenland A/S, der har afgivet et tilbud, som både opfylder kravene til kvaliteten og samtidig ligger inden for den økonomiske ramme på ca. 100 millioner kroner for de to år”, siger oberst Peter Henrik Fausing fra Værnsfælles Forsvarskommando til Forsvarets egen hjemmeside. Værnsfælles Kommando har ledet udbuddet med støtte fra Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse.

Udover Air Greenland, der i forvejen står for helikopterberedskabet i Kangerlussuaq og Qaqortoq, havde to andre kandidater budt ind på opgaven, men det blev altså Air Greenland, der vandt. Forsvaret oplyser, at prisen har vægtet 60 procent, mens kvaliteten har vægtet 40 procent.

Forsvaret har ved samme lejlighed haft perioden 2021 til 2025 i udbud, men her lykkedes det ikke at indgå en aftale. Buddene oversteg alle den økonomiske ramme væsentligt, og derfor har Værnsfælles Kommando truffet en beslutning om at udskyde udbuddet indtil videre.

guest
0 Kommentarer
Inline Feedback
Læs alle kommentarer