spot_img

OLFI bliver selvstændig, har fået et Advisory Board og hæver priserne

Efter to et halvt år har OLFI revet sig fri af Ernstved Media og er nu registreret hos Erhvervsstyrelsen som et iværksætterselskab (IVS). OLFI har fået sit eget Advisory Board, som rådgiver om udviklingen af virksomheden. Fra årsskiftet stiger abonnementspriserne.

Det går godt i OLFI. Antallet af abonnenter vokser støt og roligt, og det samme gør læsertallene efter et lille drop i forbindelse med indførelsen af en abonnementsmodel i april. OLFI er på mange måder ved at være etableret som en selvstændig virksomhed, og det er derfor tid til at stå på helt egne ben.

Hidtil har OLFI været en del af Ernstved Media, som hos Erhvervsstyrelsen er registreret som et pressebureau. Ernstved Media løser ud over at drive OLFI opgaver på freelancebasis for medier og løser konsulentopgaver for diverse virksomheder. Det fortsætter, men fremover kommer aktiviteterne i OLFI til at ligge i et selvstændigt selskab med eget CVR-nummer.

Per 16. oktober 2018 har OLFI frigjort sig fra Ernstved Media og etableret sig som et iværksætterselskab med en branchekode, som dækker “udgivelse af aviser og dagblade”. Virksomhedens formål er “at bedrive et uafhængigt journalistisk nichemedie inden for dansk forsvars- og sikkerhedspolitik og udkomme flere gange om ugen på internettet”.

Nyt Advisory Board hjælper OLFI

Jeg har som redaktør ofte stået meget alene om alle beslutninger. Men i løbet af foråret nedsatte jeg et rådgivende organ – på moderne dansk kaldet et Advisory Board. Det består af en række personer, som med hver sin faglige baggrund allerede har givet uvurderlig hjælp i udviklingen af OLFI virksomhedsmæssigt, økonomisk, digitalt og redaktionelt. I løbet af den kommende tid vil jeg præsentere medlemmerne af det rådgivende organ i selvstændige artikler.

Artiklen fortsætter under billedet …

Uddrag af debatten på OLFIs Facebookside efter varslet om hævede abonnementspriser. Klik på billedet for at læse hele debatten …
Et af de vigtigste samtalepunkter har været OLFIs økonomi. Det tager tid at vokse sig stor, når væksten er organisk og sker uden økonomiske saltvandsindsprøjtninger fra eksterne parter. Det er stadig strategien at fortsætte med en organisk vækst. Men OLFI er ganske enkelt for billigt, og jeg har derfor besluttet at hæve abonnementspriserne fra årsskiftet.

I øjeblikket koster et privatabonnement 300 kr. om året, og det vil fremover stige til 400 kr. – inklusiv moms. Et månedsabonnement koster i øjeblikket 35 kr., og det vil vokse til 50 kr., mens et halvårsabonnement vokser fra 180 kr. til 250 kr. Erhvervsabonnementerne koster i øjeblikket 2.400 kr. plus moms. De vil fra årsskiftet stige til 4.000 kr. plus moms.

Jeg vil gerne understrege, at det fortsat er vigtigt for mig (modsat andre nichemedier), at OLFI skal være til at betale for private uanset alder og indkomst. Jeg mener, at en pris på under 35 kr. om måneden (ved et årsabonnement på 400 kr.) stadig er meget billigt. Jeg håber, at du på trods af de ændrede vilkår fortsat vil bakke op om OLFI og bestræbelserne på at udvikle et uafhængigt nichemedie med kærlig, men kritisk journalistik om dansk forsvars- og sikkerhedspolitik. Tak.

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
T. Halken
Læser
T. Halken
16. oktober 2018 17:58

Jeg syntes at det er en super god ide, så jeg har hermed oprettet et abonnement.