spot_img

Rapport: USA’s våbensystemer er lette at hacke

Nogle af USA’s nyeste og mest avancerede våben kan let hackes med simple værktøjer, viser en amerikansk rapport.

Flere våben i det amerikanske militærarsenal er sårbare overfor cyberangreb – heriblandt de nyeste F-35 kampfly og flere nye missilsystemer.

Det viser en ny rapport fra The U.S. Government Accountability (GAO), som er en uafhængig kontrolmyndighed under den amerikanske kongres.

Ifølge rapporten er der cyber-sårbarheder i så godt som alle de våbensystemer, der er blevet testet mellem 2012 og 2017.

Dårlige adgangskoder

Rapporten viser blandt andet, at Pentagon ikke skiftede de standardiserede adgangskoder på flere våbensystemer. Desuden blev en af adgangskoderne knækket på ni sekunder.

Den viser også, at det kun tog en time for GAO’s team at hacke sig delvist adgang til et våbensystem, og at de efter en dag havde fuld kontrol over systemet. Mange af GAO’s teams lykkedes i at kopiere, ændre eller slette systemdata, og et team fik downloadet 100 gigabytes information.

I rapporten står der desuden, at Pentagon ’ikke kender den fulde skala af våbensystemernes sårbarheder’.

Pentagons talsmand, major Audricia Harris, udtaler til CNN, at Pentagon tager trusler mod nationen seriøst, konstant styrker forsvaret ved blandt andet forbedret cybersikkerhed og i samarbejde med blandt andet internationale allierede arbejder på at sikre kritisk information.

Andre læste også

Bidens alderdom og talefejl overskyggede Nato-topmødet i Washington

Abonnement
ANALYSE: Nato-topmødet i Washington afslørede, at Nato nok står mere samlet og stærkere end i mange år. Men fremtiden afhænger helt af det amerikanske præsidentvalg i november, og derfor var alle øjne rettet mod den amerikanske præsident. Løfterne til Ukraine fra topmødet er massive. Men den økonomiske støtte er...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer