spot_img

I USA styrtede et F-35 kampfly fredag ned for første gang

Et amerikansk F-35 kampfly styrtede fredag ned i staten South Carolina dagen efter, at flytypen for første gang blev brugt i et luftangreb i Afghanistan. En undersøgelse skal klarlægge årsagen til styrtet.

Fredag havde F-35 kampflyet en debut: For første gang er et fly af denne type styrtet ned.

Flyet tilhørte det amerikanske marinekorps, og det styrtede ned i staten South Carolina, skriver flere medier, herunder CNN. Piloten fik skudt sig ud af flyet med katapult og er ved at blive undersøgt for skader. Samtidig har det amerikanske forsvar sat en undersøgelse i gang for at finde årsagen til flystyrtet.

Det amerikanske forsvar brugte for første gang flyet i et angreb torsdag mod et Taliban-mål i Afghanistan.

Det dyreste i historien

F-35 kampflyene er blevet omtalt som det dyreste våbensystem i historien. Ifølge CNN koster et fly omkring 115 millioner dollars.

Flytypen er den eneste type, der kan lande vertikalt som en helikopter, og flyet skal bruge langt kortere plads til at lette end andre typer kampfly.

Tidligere fredag annoncerede Pentagon, at USA vil købe flere F-35 fly, og at producenten Lockheed Martin er gået med til en mindre pris.

F-35 projektet har mødt meget kritik – også i Danmark, hvor flyene både er forsinkede og blevet kaldt for dyre og for ineffektive. Desuden er forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) blevet beskyldt for ikke at videregive oplysninger om støjberegninger videre til Folketinget.

Andre læste også

Her er nødråbet til ministeren og departementschefen fra piloterne

Abonnement
Forsvarsminister Troels Lund Poulsen og departementschef Pernille Langeberg har mandag den 22. april modtaget et brev fra 30 unge piloter med rubrikken: "Et flyvevåben i afvikling - nødråb fra piloter". Læs brevet her ... 22.04.2024 Emne: Et flyvevåben i afvikling – Nødråb fra piloter Til: Forsvarsminister Troels Lund Poulsen, Forsvarsministeriets Departementschef, Pernille...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Robert Gross Hermansen
Læser
Robert Gross Hermansen
23. februar 2022 5:54

Jeg er sikker på når de første børne syge domme er overstået, tror jeg på , at det er et godt køb de Danske Air force gjort. Jeg vil ønske det Danske Air force, at år 2022 vil bringe held og lykke