spot_img

I USA styrtede et F-35 kampfly fredag ned for første gang

Debatindlæg

Debatindlægget er udtryk for skribentens egne holdninger.

Et amerikansk F-35 kampfly styrtede fredag ned i staten South Carolina dagen efter, at flytypen for første gang blev brugt i et luftangreb i Afghanistan. En undersøgelse skal klarlægge årsagen til styrtet.

Fredag havde F-35 kampflyet en debut: For første gang er et fly af denne type styrtet ned.

Flyet tilhørte det amerikanske marinekorps, og det styrtede ned i staten South Carolina, skriver flere medier, herunder CNN. Piloten fik skudt sig ud af flyet med katapult og er ved at blive undersøgt for skader. Samtidig har det amerikanske forsvar sat en undersøgelse i gang for at finde årsagen til flystyrtet.

Det amerikanske forsvar brugte for første gang flyet i et angreb torsdag mod et Taliban-mål i Afghanistan.

Det dyreste i historien

F-35 kampflyene er blevet omtalt som det dyreste våbensystem i historien. Ifølge CNN koster et fly omkring 115 millioner dollars.

Flytypen er den eneste type, der kan lande vertikalt som en helikopter, og flyet skal bruge langt kortere plads til at lette end andre typer kampfly.

Tidligere fredag annoncerede Pentagon, at USA vil købe flere F-35 fly, og at producenten Lockheed Martin er gået med til en mindre pris.

F-35 projektet har mødt meget kritik – også i Danmark, hvor flyene både er forsinkede og blevet kaldt for dyre og for ineffektive. Desuden er forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) blevet beskyldt for ikke at videregive oplysninger om støjberegninger videre til Folketinget.

Andre læste også

OLFI opdaterer til version 2.0 med et ansigtsløft og nye funktioner

Efter mere end otte år med det samme website går OLFI fremtiden i møde med en længe ventet version 2.0. Den byder på et mere tidssvarende udseende og nye funktioner. Vi håber, at I vil synes om forandringerne! Det har været min dårlige samvittighed. Alt for længe er jeg blevet...

Kommentér artiklen ...

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer