spot_img

DR-journalists bog om Operation Bøllebank har lange udsigter

Debatindlæg

Debatindlægget er udtryk for skribentens egne holdninger.

Det er snart halvandet år siden, at journalisten bag den fejlbehæftede radio-dokumentar på DR P1 om Operation Bøllebank lovede ”nye afsløringer” og en opfølger i bogform. Men arbejdet går trægt, og det er ifølge journalisten usikkert, om projektet bliver til noget.

En længe ventet bog om “Operation Bøllebank” i 1994 har lange udsigter. Da debatten om sandheden omkring den skelsættende operation i Bosnien for halvandet år siden skabte en del overskrifter, var journalisten bag den meget omtalte radio-dokumentar ”Løgnen om Operation Bøllebank” stålsat. Han havde meget stof og ”nye afsløringer”, men siden gik det ikke helt som, ventet.

Læs også: DR forsvarede det uforsvarlige

Efter udsendelsen klagede oberst Lars R. Møller, og da sagen havnede hos lytternes og seernes redaktør, fik obersten medhold. Udsendelsen blev fjernet fra dr.dk.

”Udsendelsen levede ikke op til DRs retningslinjer og etiske standarder på en række punkter. Blandt andet var udsendelsens balance skæv. Den var på afgørende punkter ensidig, og enkelte kritikpunkter blev ikke forelagt de kritiserede, som de skal,” lød det fra DR.

Journalist afviste DR og lovede en opfølgning i bogform

Det var journalisten Kasper Søegaard, som producerede udsendelsen. Han arbejder som freelancer for DR og var ikke enig i DR’s afgørelse, som han afviste. Da DR fjernede udsendelsen, skrev Kasper Søegaard på Facebook, at ”historien står stadig” og fortsatte:

Artiklen fortsætter under billedet …

Freelancejournalisten Kasper Søegaard arbejder på en bog om “Operation Bøllebank”, skriver han på Facebook. Screendump af Facebook

”By the way så er der så meget mere i den sag, at jeg arbejder på en bog, som går langt dybere i tingene end 26 minutters radiodokumentar. Bogen breder tingene ud – også med interessante kilder som offentligheden måske tror bakker Møller op. Der er også afsnit om den øvrige presses dækning af sagen – det er interessant at se på. Det er i det hele taget et rigtigt spændende arbejde, og jeg glæder mig til, at den udkommer.”

Læs også: Kritikken af Operation Bøllebank smager af et uværdigt hævntogt

OLFI har i den forgangne uge været i kontakt med Kasper Søegaard, som ikke ønsker at stille op til interview. Men han fortæller i en sms, at ”arbejdet går trægt”, fordi det er en lukket verden, og at ”vi må se, om det bliver til noget”. Dermed må interesserede væbne sig med tålmodighed.

Den 16. september var det et år siden, at DR Dokumentar på P1 sendte en ny og korrigeret version af ”Løgnen om Operation Bøllebank”. Da var titlen rettet til ”Operation Bøllebank – Kampen om sandheden”, og version 2.0 var noget mere rammende end version 1.0, som afstedkom en pinlig og langstrakt retræte for DR.

Læs også: DR beklager afgørende fejl i dokumentar om Operation Bøllebank

Du kan lytte til den redigerede version “Operation Bøllebank – kampen om sandheden” her, og du læse artiklerne om ”Operation Bøllebank” i temaet i menubjælken ovenfor.

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Forsvarsministeriet har udviklet sig til det rene Ebberød Bank

Abonnement
KOMMENTAR: Forsvarsministeriets Personalestyrelse har lige brugt 13 mio. kr. på en hvervekampagne, som har til formål at tiltrække nye og fastholde nuværende medarbejdere på hele Forsvarsministeriets område. Samtidig er der indført ansættelsesstop og pålagt besparelser for et trecifret millionbeløb på tværs af Forsvarsministeriets område. Husker du historien om Ebberød Bank?...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer