spot_img

Forsvaret flyver 60 danske brandfolk til Sverige

60 nye danske brandfolk er på vej til Sverige for at hjælpe med at bekæmpe de mange skovbrande. Denne gang bliver de fløjet til Sverige af Forsvaret.

Et nyt hold danske brandmænd tager tirsdag til Sverige for at deltage i slukningsarbejdet af de mange skovbrande i landet.

Denne gang bliver de 60 brandfolk fløjet til Sverige i et af Forsvarets Hercules-fly. Indtil nu er danskerne kommet til Sverige med bus.

Hercules-flyet letter fra Roskilde Lufthavn tirsdag morgen og vender tilbage natten til onsdag med de to hold danske udsendte, der nu bliver afløst.

Hercules-flyet er en stor hjælp

Beredskabsstyrelsen står for den danske indsats i Sverige, og Peter Kaas-Claesson, der koordinerer indsatsen, er tilfreds med samarbejdet mellem de forskellige beredskaber, svenskerne og Forsvaret.

– Hercules-flyet gør indsættelsen af nye folk og hjemtagelsen af de gamle mere smidig og effektiv. Det er en stor hjælp, siger han ifølge Ritzau.

Danske brandfolk har deltaget i slukningsarbejdet siden den 19. juli sammen med brandfolk fra flere europæiske lande. Der er nu mindre fare for nye skovbrande, og derfor har Sverige sendt en del af den udenlandske hjælp hjem.

 

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer