Tilskud skal hjælpe udsatte unge og forebygge angreb på brandfolk

0
Siden 2014 har Brandkadetter i Danmark uddannet 579 brandkadetter over hele landet. Med Forsvarsministeriets og Velux Fondens tilskud kan projektet fortsætte - nu med tilnavnet Unge i Beredskabet. Foto: Brandkadetter i Danmark

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen vil afsætte op til seks millioner kroner til et projekt, der inddrager udsatte unge i det danske redningsberedskab.

Forsvarsministeriet vil give et tilskud på op til seks millioner kroner til det nystartede projekt ’Unge i Beredskabet’. Projektets mål er at inddrage unge i redningsberedskabets arbejde og på den måde give dem en bedre forståelse for beredskabets opgaver.

Samtidig skal projektet forsøge at nedbringe chikane og angreb på brandfolk i udsatte boligområder. Det skete blandt andet ved seneste nytårsaften, hvor brandvæsnet hele 20 gange blev angrebet med fyrværkeri.

”Angreb som dem vi så nytårsaften, hvor brandfolk og politibetjente flere steder blev angrebet med fyrværkeri, er jo helt og aldeles uacceptable. Redningsberedskabet har gode erfaringer med at forebygge sådanne hændelser ved at inddrage unge i konstruktive fællesskaber. Det arbejde vil regeringen gerne støtte, siger forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (Venstre).

Unge får en retning i livet

Udover Forsvarsministeriet støtter Velux Fonden projektet med 4,6 millioner kroner. ’Unge i Beredskabet’ er en videreudvikling af projektet ’Brandkadetter i Danmark’, der skal give unge en retning i livet, rollemodeller og viden om beredskabet, skriver Danske Beredskaber i en pressemeddelelse.

”Vi er glade for, at Forsvarsministeriet har set værdien af det eksisterende projekt og besluttet at være med til at føre det videre i et nyt samlende projekt, som alle aktører inden for beredskabet står bag,” siger Jarl Vagn Hansen, Formand for Danske Beredskaber.

Siden 2014 har Brandkadetter i Danmark uddannet 579 brandkadetter over hele landet. Projektets nuværende finansiering udløber i 2018, og med støtten fra Forsvarsministeriet og Velux Fonden kan det fortsætte til 2021.

guest
0 Kommentarer
Inline Feedback
Læs alle kommentarer