spot_img

USA har solgt flere våben i første halvdel af 2018 end i hele 2017

Trumps ”America First” politik om at styrke amerikansk produktion kan ses i amerikansk våbensalg. Amerikanske diplomater skal øge eksporten ved at fungere som våbensælgere.

I løbet af første halvdel af 2018 har USA solgt flere våben til udenlandske regeringer end i hele 2017. Talt op i dollars betyder det, at den amerikanske forsvarsindustri allerede har solgt våben for 46,9 milliarder dollars i år. Det samlede beløb for 2017 var på 41 milliarder dollars. Det skriver Breaking Defense.

Det stigende våbensalg sker som et led i Trump-administrationens ’America First’-politik om at styrke amerikansk industri og ‘Buy America’-planen, der også skal booste våbeneksporten. Sidstnævnte skal blandt andet ske ved at lade diplomater og medarbejdere fra Det Hvide Hus og Pentagon fungere aktivt som våbensælgere på rejser til udlandet.

Ifølge Charles Hooper, der er chef for USA’s Defense Security Cooperation Agency, som koordinerer salg af amerikanske våben til udlandet, er der tre områder, som i nær fremtid vil skabe mere vækst i våbensalget: Trusler om ballistiske missiler, Europas forhold til Rusland og Iran, der skaber nervøsitet blandt landene i Den Persiske Golf.

Trump: USA har verdens bedste våben

Også præsident Trump har fokus på USA’s våbeneksport, og bekendtgjorde ved Nato-topmødet, at USA vil hjælpe mindrebemidlede Nato-allierede med at finansiere indkøb af amerikanske våben.

“Vi vil ikke finansiere det for dem, men vi vil sikre, at de får mulighed for at købe – for USA laver verdens bedste militære udstyr: De bedste fly, de bedste missiler, de bedste geværer, det bedste af det hele,” har Trump ifølge Breaking Defense udtalt.

Det bedste år for amerikansk våbensalg er lige nu 2012, hvor USA solgte våben for 69,1 milliarder dollars – men det skete primært på grund af en stor handel med Saudi Arabien til 29 milliarder dollars. På andenpladsen ligger 2015, hvor USA solgte våben for 47 milliarder dollars.

 

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer