spot_img

Hjort lærer amerikanske politkere og eksperter om dansk forsvarspolitik

Danmark og USA styrker det bilaterale forsvarssamarbejde. Det sker ved en udbygning af relationerne til en bredere kreds af centrale amerikanske beslutningstagere, oplyser Forsvarsministeriet.

Den generelle sikkerhedspolitiske udvikling globalt såvel som i Danmarks nærområde gør behovet for at sikre fortsat amerikansk engagement centralt. Det mener regeringen, og derfor har forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) lanceret et nyt initiativ, hvor udvalgte amerikanske forsvars- og sikkerhedspolitiske beslutningstagere besøger Danmark – herunder politikere og stabsmedarbejdere fra Kongressen sammen med repræsentanter fra førende tænketanke og meningsdannere.

Artiklen fortsætter under tweetet …

”Det er mit håb, at vi kan give de amerikanske samtalepartnere en bedre forståelse for danske forsvars- og sikkerhedspolitiske positioner og derved forhåbentligt også påvirke den amerikanske debat indefra i forhold til danske og europæiske synspunkter. Jeg vil gerne vise vores amerikanske venner, at vi ikke tager vores frihed og sikkerhed for givet”, siger Claus Hjort Frederiksen.

Initiativet skal bidrage til at skabe grundlag for drøftelser, hvor man fra dansk side kan orientere om danske sikkerheds- og forsvarspolitiske forhold herunder Danmarks vurdering af trusselsbilledet, Danmarks strategiske betydning, sikkerheds- og forsvarspolitiske prioriteter, danske bidrag til internationale operationer, danske NATO-bidrag, dansk forsvars nationale opgavevaretagelse samt opgaver i Arktis og kommercielle muligheder i relation til dansk forsvarsindustri.

Under sit besøg i USA for nylig mødtes forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen med forsvarsminister Jim Mattis samt amerikanske politikere i Kongressen.

Artiklen fortsætter under tweetet …

”De politikere, jeg mødtes med, har vist stor interesse for et tættere dansk-amerikansk forsvarssamarbejde. Der er et ønske fra politikere om at blive klogere på de danske forsvars- og sikkerhedspolitiske positioner, og det er blevet noteret, at vi fra dansk side er enige i, at vi selvfølgelig alle skal bidrage til NATO og den fælles sikkerhed”, siger Claus Hjort Frederiksen.

For øjeblikket er en række stabsmedarbejdere fra Kongressen og sikkerhedspolitiske eksperter fra tænketanksmiljøet i Danmark, og forsvarsministeren mødtes med dem i dag. Derudover skal de tale med andre danske myndigheder og ud og se det danske forsvar.

”Vi har rigtigt gode og tætte kontakter til det amerikanske politiske niveau. Nu synes jeg, at tiden er kommet til at udvide vores drøftelser til også at omfatte stabsmedarbejdere fra Kongressen samt repræsentanter fra det amerikanske tænketanksmiljø. De har også indflydelse og stor indsigt, så jeg lægger vægt på at få dem i tale”, siger Claus Hjort Frederiksen.

Denne artikel er udsendt som en pressemeddelelse fra Forsvarsministeriet.

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer