spot_img

Nordkorea beklager aflysning af topmøde og vil løse konflikt

Debatindlæg

Debatindlægget er udtryk for skribentens egne holdninger.

USA’s beslutning torsdag om at aflyse et historisk topmøde med den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, bliver mødt med ærgrelse i Nordkoreas hovedstad Pyongyang.

USA’s beslutning torsdag om at aflyse et historisk topmøde med den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, bliver mødt med ærgrelse i Nordkoreas hovedstad Pyongyang.

“Den pludselige annoncering om aflysningen af mødet er uventet for os, og vi kan kun kalde det ekstremt ærgerligt. Vi gentager over for USA, at vi er villige til at sidde ansigt til ansigt når som helst og bruge alle tænkelige måder på at løse problemet,” siger den nordkoreanske viceudenrigsminister, Kim Kye-gwan, ifølge statsmediet KCNA og nyhedsbureauet AFP.

USA’s præsident, Donald Trump, aflyste torsdag det planlagte topmøde, der skulle have fundet sted i Singapore 12 juni. I et brev (kan læses i bunden af artiklen) til den nordkoreanske leder skrev han, at Nordkoreas “fjendtlighed” var årsagen til aflysningen. Han beskyldte samtidig Nordkorea for “tåbelige og skødesløse handlinger”.

I sin erklæring fredag siger den nordkoreanske viceudenrigsminister, at styret var nået langt i forberedelserne til det planlagte topmøde i Singapore.

“Vores formand (Kim Jong-un, red.) har sagt, at et møde med præsident Trump ville være en god begyndelse, og han var i gang med forberedelserne til det (mødet, red.),” siger Kim Kye-gwan.

“Utrolig vrede” og “åben fjendtlighed” gjorde udslaget

Kort før meldingen fra Washington, om at USA havde aflyst mødet med den nordkoreanske leder, bekræftede styret via KCNA, at et atomanlæg i Punggye-ri var blevet destrueret. Styret kaldte det et “skridt mod global atomafrustning”. Kim Jong-un havde annonceret, at styret ville tilintetgøre testanlægget som en gestus, før han skulle mødes med USA’s præsident, Donald Trump, 12. juni.

Det diplomatiske tøbrud blev tilsyneladende ramt af et afgørende tilbageskridt torsdag, da Nordkorea kaldte udtalelser fra USA’s vicepræsident, Mike Pence, “tåbelige”. Det var efter alt at dømme for meget for præsident Trump, der valgte at aflyse mødet med Kim Jong-un.

“Desværre føler jeg ikke, at det efter den utrolige vrede og åbne fjendtlighed i din nylige udtalelse vil være passende at gennemføre mødet, der har taget lang tid at planlægge,” skrev Donald Trump i sit brev til lederen.

I et meget direkte brev til Nordkoreas leder aflyser præsident Donald Trump sit møde med Kim Jong-Un.

Andre læste også

Forsvarsministeriet har udviklet sig til det rene Ebberød Bank

Abonnement
KOMMENTAR: Forsvarsministeriets Personalestyrelse har lige brugt 13 mio. kr. på en hvervekampagne, som har til formål at tiltrække nye og fastholde nuværende medarbejdere på hele Forsvarsministeriets område. Samtidig er der indført ansættelsesstop og pålagt besparelser for et trecifret millionbeløb på tværs af Forsvarsministeriets område. Husker du historien om Ebberød Bank?...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer