Nordkorea beklager aflysning af topmøde og vil løse konflikt

0
Mødet mellem Donald Trump og Kim Jong-Un bliver ikke til noget.

USA’s beslutning torsdag om at aflyse et historisk topmøde med den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, bliver mødt med ærgrelse i Nordkoreas hovedstad Pyongyang.

USA’s beslutning torsdag om at aflyse et historisk topmøde med den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, bliver mødt med ærgrelse i Nordkoreas hovedstad Pyongyang.

“Den pludselige annoncering om aflysningen af mødet er uventet for os, og vi kan kun kalde det ekstremt ærgerligt. Vi gentager over for USA, at vi er villige til at sidde ansigt til ansigt når som helst og bruge alle tænkelige måder på at løse problemet,” siger den nordkoreanske viceudenrigsminister, Kim Kye-gwan, ifølge statsmediet KCNA og nyhedsbureauet AFP.

USA’s præsident, Donald Trump, aflyste torsdag det planlagte topmøde, der skulle have fundet sted i Singapore 12 juni. I et brev (kan læses i bunden af artiklen) til den nordkoreanske leder skrev han, at Nordkoreas “fjendtlighed” var årsagen til aflysningen. Han beskyldte samtidig Nordkorea for “tåbelige og skødesløse handlinger”.

I sin erklæring fredag siger den nordkoreanske viceudenrigsminister, at styret var nået langt i forberedelserne til det planlagte topmøde i Singapore.

“Vores formand (Kim Jong-un, red.) har sagt, at et møde med præsident Trump ville være en god begyndelse, og han var i gang med forberedelserne til det (mødet, red.),” siger Kim Kye-gwan.

“Utrolig vrede” og “åben fjendtlighed” gjorde udslaget

Kort før meldingen fra Washington, om at USA havde aflyst mødet med den nordkoreanske leder, bekræftede styret via KCNA, at et atomanlæg i Punggye-ri var blevet destrueret. Styret kaldte det et “skridt mod global atomafrustning”. Kim Jong-un havde annonceret, at styret ville tilintetgøre testanlægget som en gestus, før han skulle mødes med USA’s præsident, Donald Trump, 12. juni.

Det diplomatiske tøbrud blev tilsyneladende ramt af et afgørende tilbageskridt torsdag, da Nordkorea kaldte udtalelser fra USA’s vicepræsident, Mike Pence, “tåbelige”. Det var efter alt at dømme for meget for præsident Trump, der valgte at aflyse mødet med Kim Jong-un.

“Desværre føler jeg ikke, at det efter den utrolige vrede og åbne fjendtlighed i din nylige udtalelse vil være passende at gennemføre mødet, der har taget lang tid at planlægge,” skrev Donald Trump i sit brev til lederen.

20180525 Trump Letter KimJong Un
I et meget direkte brev til Nordkoreas leder aflyser præsident Donald Trump sit møde med Kim Jong-Un.
guest
0 Kommentarer
Inline Feedback
Læs alle kommentarer