spot_img

Israel har som det første land gennemført angreb med F-35 kampfly

Israels flyvevåben meddeler, at det som det første land nogensinde har gennemført et angreb med det amerikanske kampfly F-35. Det fortæller chefen for Israels flyvevåbnet IAF.

Israels flyvevåben meddeler, at det som det første land nogensinde har gennemført et angreb med det amerikanske kampfly F-35. Det fortæller general Amikam Norkin, som er chef for Israels flyvevåbnet IAF. Israelske medier citerer generalen for at sige, at israelerne har testet flyet i angreb.

“Vi flyver F-35 i hele Mellemøsten, og vi har allerede anvendt dem til angreb – på to forskellige fronter,” siger han.

Artiklen fortsætter under tweetet …

F-35 skal erstatte det danske flyvevåbens F-16. Flyet, der bygges af amerikanske Lockheed Martin, laves med stealth-teknologi, som gør det svært at se flyet på en radar. Udviklingen af F-35 har kostet Pentagon næsten 400 milliarder dollars, hvilket gør våbenprogrammet til USA’s dyreste gennem tiderne.

Danmarks valg af F-35 som erstatning for Forsvarets nuværende, slidte F-16-fly har været genstand for kritik. Blandt andre De Konservative har påpeget, at F-35 er et fly under udvikling. Liberal Alliance var bekymret for, at investeringen i et uprøvet kampfly kunne ende galt.

Andre læste også

Vi må tale om garnisonering, hvis bemandingsudfordringen skal løses

DEBAT: Den nuværende garnisonering i Hæren er en af de primære kilder til den udfordrede bemandingssituation. Det er nødvendigt at tage den op til revision og diskutere de geografiske rammer, hvis yngre soldater skal have lyst til at blive i Forsvaret mere end et par år, mener premierløjtnant Christian...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer