spot_img

Israel har som det første land gennemført angreb med F-35 kampfly

Israels flyvevåben meddeler, at det som det første land nogensinde har gennemført et angreb med det amerikanske kampfly F-35. Det fortæller chefen for Israels flyvevåbnet IAF.

Israels flyvevåben meddeler, at det som det første land nogensinde har gennemført et angreb med det amerikanske kampfly F-35. Det fortæller general Amikam Norkin, som er chef for Israels flyvevåbnet IAF. Israelske medier citerer generalen for at sige, at israelerne har testet flyet i angreb.

“Vi flyver F-35 i hele Mellemøsten, og vi har allerede anvendt dem til angreb – på to forskellige fronter,” siger han.

Artiklen fortsætter under tweetet …

F-35 skal erstatte det danske flyvevåbens F-16. Flyet, der bygges af amerikanske Lockheed Martin, laves med stealth-teknologi, som gør det svært at se flyet på en radar. Udviklingen af F-35 har kostet Pentagon næsten 400 milliarder dollars, hvilket gør våbenprogrammet til USA’s dyreste gennem tiderne.

Danmarks valg af F-35 som erstatning for Forsvarets nuværende, slidte F-16-fly har været genstand for kritik. Blandt andre De Konservative har påpeget, at F-35 er et fly under udvikling. Liberal Alliance var bekymret for, at investeringen i et uprøvet kampfly kunne ende galt.

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer