spot_img

Major: Specialstyrker løb tør for specielle opgaver i Irak

Debatindlæg

Debatindlægget er udtryk for skribentens egne holdninger.

Efter Islamisk Stat ikke længere har territorium af betydning i Irak, er der ikke længere behov for de særlige evner, som de danske specialstyrker har. Sådan lyder vurderingen fra Mikkel Storm Jensen, der er major ved Forsvarsakademiet.

Efter Islamisk Stat ikke længere har territorium af betydning i Irak, er der ikke længere behov for de særlige evner, som de danske specialstyrker har. Sådan lyder vurderingen fra Mikkel Storm Jensen, der er major ved Forsvarsakademiet.

“De kan både løse almindelige opgaver såsom at uddanne irakiske styrker. De kunne også passe på sig selv og kunne sættes ind bag Islamisk Stats linjer og tage mål ud. Islamisk Stat har ikke længere linjer, man kan trænge ind bag ved,” siger han.

Specialstyrkerne blev udsendt i 2016, og torsdag oplyste regeringen, at de trækkes hjem igen. Det kan være svært at have et komplet overblik over, præcis hvad specialstyrkerne har lavet, forklarer Mikkel Storm Jensen.

“Specialstyrker er karakteriseret ved, at man helst ikke skal bemærke deres tilstedeværelse,” siger han.

Har deltaget i uddannelse af menige, officerer og specialstyrker

Det står dog klart, at specialstyrkerne har deltaget i uddannelse af både menige soldater, officerer og specialstyrker.

“I det hele taget har danske styrker uddannet over 10.000 mand i den periode, de har været der på al-Asad flybase,” siger han.

Specialstyrkerne er kun en del af det danske bidrag i landet. Der befinder sig stadig 180 mand på al-Asad flybasen. Bidraget inkluderer også radarkapaciteter.

Andre læste også

Forsvarets genrejsning kræver en fordomsfri tilgang fra alle parter

DEBAT: Forsvaret står et sted, hvor den politiske og den militære sfæres indbyrdes relation er i fare for at stå i vejen for en historisk genopretning. For at den kan føres ud i livet, skal der derfor ikke kun ses på organiseringen af forsvarsområdet, men på kulturen, som man...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer