spot_img

Nato-kampfly fra flere lande kan komme til at træne ud for Vestkysten

 

En amerikansk forsvarsvirksomhed offentliggør fremskredne planer om at etablere et centralt trænings- og kommandocenter i Danmark for samtlige nordeuropæiske F-35-kampfly. Det skriver Jyllands-Posten.

En amerikansk forsvarsvirksomhed offentliggør fremskredne planer om at etablere et centralt trænings- og kommandocenter i Danmark for samtlige nordeuropæiske F-35-kampfly. Det skriver Jyllands-Posten.

Helt op til 80 kampfly fra bl.a. Storbritannien, Holland, Norge og Polen skal kunne deltage i avancerede Nato-øvelser med udgangspunkt i det danske luftrum over Nordsøen, og projektet vil skabe både nye arbejdspladser og økonomisk vækst i Danmark.  Det siger direktør Mike Knowles fra den amerikanske forsvarsvirksomhed, Cubic Defence Systems, der i samarbejde med det amerikanske Forsvarsministerium, Pentagon, står for udviklingen af træningsprogrammerne til F-35-kampflyet.

»Danmark har en helt unik placering i forhold til de andre lande. Flyene kan flyve fra deres egne baser og mødes i bl.a. dansk luftrum over Nordsøen,« siger Mike Knowles til Jyllands-Posten.

Har underskrevet aftale med Haderslev Kommune

Cubic har allerede underskrevet en samarbejdsaftale med Haderslev Kommune, der efter planen skal huse det nye træningscenter på Flyvestation Skrydstrup. F-35-kampflyprogrammet er tidligere blevet mødt med stor kritik både pga. dets voldsomme støjgener og med hensyn til økonomien bag projektet. Men forsvarsekspert Peter Viggo Jakobsen vurderer overfor Jyllands-Posten, at det nye forslag kan skabe en mere positiv stemning omkring projektet.

Ifølge Haderslevs borgmester, H.P. Geil (V), er aftalen en »milepæl«, der kan bane vej for nye job og vækst. Han lover samtidig borgerne, at de store øvelser ikke vil øge flystøjen. Ifølge Cubic vil flyene kunne træne op til 350 km fra kysten.

Forsvarsministeriet skriver i en mail til Jyllands-Posten, at regeringen er positiv over for planerne. Den lover, at miljøaspekterne vil indgå i en eventuel beslutning.

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer