spot_img

USA’s udenrigsminister besøger Nordkorea forud for topmøde

Debatindlæg

Debatindlægget er udtryk for skribentens egne holdninger.

USA’s udenrigsminister, Mike Pompeo, er ankommet til Nordkorea natten til onsdag dansk tid. Mike Pompeo håber på, at han ved besøget kan færdiggøre dagsordenen for mødet mellem præsident Donald Trump og den nordkoreanske leder Kim Jong-un.

USA’s udenrigsminister, Mike Pompeo, er ankommet til Nordkorea natten til onsdag dansk tid. Det skriver nyhedsbureauet AP. Mike Pompeo siger til amerikanske journalister, at han håber på, at han ved besøget kan færdiggøre dagsordenen for mødet mellem præsident Donald Trump og den nordkoreanske leder Kim Jong-un.

Nyheden om udenrigsministerens rejse kom, kort efter præsident Donald Trump oplyste, at USA ikke længere vil opfylde en aftale om Irans atomprogram og vil genindføre økonomiske sanktioner mod landet. Ved et pressemøde sagde Trump, at han håber, at USA kan lave en aftale med Nordkorea om dets atom- og missilprogram.

Artiklen fortsætter under tweetet …

Der har længe været udsigt til, at Donald Trump på et tidspunkt i nær fremtid vil mødes med Nordkoreas leder Kim Jong-un.

“Vi har planlagt vores møder. Stedet er besluttet. Tidspunktet, datoen, alt er besluttet,” sagde Trump ifølge Reuters.

Ingen lovning på frigivelse af amerikanske fanger

Præsidenten nævnte på pressemødet ikke noget om tre amerikanere, som Nordkorea holder som fanger. Mike Pompeo siger dog, at han endnu ikke har fået nogen lovning fra Nordkorea på, at de tre amerikanere vil blive løsladt ved hans besøg. Det skriver Reuters.

Det vil dog være et emne, som han vil tage op med Nordkorea, og han håber, at de vil gøre “det rigtige”.

“Vi har bedt dem om at løslade fangerne gennem 17 måneder,” siger udenrigsministeren ifølge Reuters.

Den ene af de tre amerikanere blev i 2015 anholdt for spionage. Han blev i 2016 dømt til ti års hårdt strafarbejde. De to andre var begge ansat på Pyongyangs tekniske universitet, da de i 2017 blev anholdt på en mistanke om “statsfjendtlige handlinger”.

Ifølge AP lettede Pompeo fra Washington i mørket sent mandag med en håndfuld seniorrådgivere, sikkerhedsmandskab og to journalister – en fra AP og en fra The Washington Post.

Andre læste også

Striden mellem jakkesæt og uniformer har udviklet sig til »borgerkrig«

Abonnement
INTERVIEW. Håndteringen af fregatsagen udstiller den gensidige mistillid mellem politikere, officerer og embedsmænd, der gennemsyrer forsvarsområdet. Det mener politisk analytiker Lars Trier Mogensen, som samtidig peger på, at Elbit-sagen i sig selv kunne have kostet Flemming Lentfer jobbet. Til syvende og sidst skal der dog andet og mere til...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer