spot_img

Kongeskibet nåede aldrig til Helsingør

Hårdt vejr og vanskelige strømforhold tirsdag betød, at Dannebrogs første sommertogt til Helsingør måtte afblæses ud for Kronborg. I stedet vendte skibet om og returnerede til København. Se Kongehusets egen video fra ombordstigningen her.

Borgmester Benedikte Kiær og biskop Lise-Lotte Rebel var bare nogle af dem, som ventede forgæves på dronning Margrethe i går. På årets første sommertogt med kongeskibet “Dannebrog” skulle dronningen tirsdag have besøgt Helsingør, men hårdt vejr betød, at jagtkaptajnen måtte afblæse festlighederne og i stedet vende om og sejle tilbage til København.

Skibet skulle have lagt til kaj kl. 15.15, men i stedet så de mange hundrede lokale og honoratiores agterstavnen af “Dannebrog”, da det stak syd over igen. Dronningen skulle efter festlighederne i Helsingør være fortsat til sommerresidensen på Fredensborg Slot, men den tur måtte hun i stedet tage i bil fra København.

Iført en blå regnfrakke var dronningen på dæk for at modtage saluteringen fra Kronborg, inden skibet vendte om. Kongehuset lagde tirsdag en video på Facebook, hvor man kan se ombordstigningen i København og se saluteringen ved Kronborg fra “Dannebrog”. Videoen kan du se her:

Officiel ombordstigning på Kongeskibet Dannebrog

Traditionen tro steg H.M. Dronningen i dag officielt ombord på Kongeskibet Dannebrog forud for årets sejlsæson. Hen over sommeren vil Dronningen blandt andet gennemføre sommertogt i Silkeborg og Svendborg kommuner, og Kronprinsfamilien vil den 23.-26. august besøge Færøerne.På grund af dagens vejrforhold, der ud for Kronborg Slot bød på kraftig strøm og stærk vind, besluttede Kongeskibets Jagtkaptajn at annullere ankomsten og returnere til København.Læs mere om Kongeskibet Dannebrogs sejlsæson: http://kongehuset.dk/nyheder/kongeskibet-dannebrogs-sejlsaeson-0Video: Kongehuset ©

Posted by Det danske kongehus on Tuesday, May 1, 2018

OBS: I april lancerede OLFI en abonnementsmodel. Fremover vil de fleste journalistiske artikler på OLFI kræve login, men fortvivl ikke. Det første år kan du læse alt indhold på OLFI for bare 12,50 kr om måneden, og du kan købe abonnement lige her … 

[xyz-ihs snippet=”CSS”]

Vælg det abonnement, der passer til dig eller din virksomhed

 

Er du allerede abonnent?
Log ind her:

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer