spot_img

Danmark har sendt 20 frømænd til Middelhavet som del af Nato-operation

Debatindlæg

Debatindlægget er udtryk for skribentens egne holdninger.

Danmark har tirsdag sendt i omegnen af 20 såkaldte operatører fra Frømandskorpset til Middelhavet. Her skal de være en del af Natos antiterroroperation på havet, Operation Sea Guardian.

Danmark har tirsdag sendt i omegnen af 20 såkaldte operatører fra Frømandskorpset til Middelhavet. Her skal de være en del af Natos antiterroroperation på havet, Operation Sea Guardian. Det oplyser Orientering på DR P1. Udsendelsen sker på baggrund af en folketingsbeslutning om, at det danske forsvar skal stille bidrag til rådighed for den igangværende operation.

De 20 frømænd befinder sig onsdag om bord på et hollandsk krigsskib i Middelhavet, hvor de skal have base under operationen. Stabschefen for Specialoperationskommandoen, oberst Michael Hyldgaard, kan ikke gå i detaljer, da der er tale om en igangværende operation.

“Frømændene skal blandt andet træne lokale styrker i maritime specialopgaver, og så skal de skal indgå i den samlede overvågning i Middelhavet med deres særlige træning og udstyr,” siger han til P1 Orientering.

Skal samarbejde med hollandske specialstyrker

Operationen skal styrke den maritime sikkerhed i Middelhavet og reducere risikoen for, at trusler fra Middelhavsområdet spredes op til Europa og Danmark. Frømandskorpset er Danmarks maritime specialstyrke. Korpset har stor erfaring med maritime specialopgaver fra operationen ud for Afrikas Horn.

Ud for Somalias kyster var der især fokus på pirater. Men den nuværende operation fokuserer på flygtningestrømmen.

“I øjeblikket er der stor fokus på migration her i Danmark. Og det er også sikkerhed i den sammenhæng, at denne her operation skal være med til at garantere,” siger obersten til Orientering.

I den aktuelle indsats skal de danske frømænd samarbejde med de hollandske specialoperationsstyrker. De danske frømænds opgave er foreløbigt begrænset til at vare indtil juni. Operationens udvikling afgør, om Frømandskorpset skal fortsætte indsatsen i Middelhavet eller eventuelt sendes ud igen senere.

Andre læste også

OLFI opdaterer til version 2.0 med et ansigtsløft og nye funktioner

Efter mere end otte år med det samme website går OLFI fremtiden i møde med en længe ventet version 2.0. Den byder på et mere tidssvarende udseende og nye funktioner. Vi håber, at I vil synes om forandringerne! Det har været min dårlige samvittighed. Alt for længe er jeg blevet...

Kommentér artiklen ...

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer