spot_img

Lavrov: Giftangreb afleder fra britisk brexit-fiasko

Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, siger, at giftangrebet i England på den russiske dobbeltspion Sergej Skripal og hans datter kan have gavnet den britiske regering.

Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, siger, at giftangrebet i England på den russiske dobbeltspion Sergej Skripal og hans datter kan have gavnet den britiske regering. For det kan have afledt opmærksomheden fra brexit, som ikke kører, som det skal, siger Lavrov mandag på et pressemøde ifølge nyhedsbureauet AFP.

“Dette kunne være i den britiske regerings interesse, for den har befundet sig i en ubehagelig situation, hvor den ikke har kunnet leve op til løfterne til vælgerne om betingelserne for brexit,” siger han.

Sergei Lavrov mener ikke, at det er Rusland, som afgør, hvor langt konflikten med Storbritannien og de vestlige lande skal udvikle sig. Ifølge ham var der regler for den slags under Den Kolde Krig. Men nu har Storbritannien og USA “droppet al anstændighed” og driver et “barnligt spil”, siger Lavrov.

Nægter kendskab til giftgasangreb

Rusland har nægtet ethvert kendskab til mordforsøget i Salisbury på Skripal og hans datter, Julia. Skripal har boet i England siden 2010, hvor han indgik i en større udveksling af spioner mellem USA og Rusland.

Far og datter har været indlagt siden 4. marts, hvor de blev fundet livløse foran et butikscenter i Salisbury. Datteren er for få dage siden meldt uden for livsfare. Men tilstanden er fortsat kritisk for Sergej Skripal.

Nervegiften, der blev brugt, er ifølge de britiske myndigheder udviklet af det russiske militær.

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer