20 omkommer under blodige kampe i indiske Kashmir

0
En indisk betjent holder vagt i en gade i Srinagar i den indiske del af Kashmir, efter at separatister i regionen har beordret en strejke oven på en række drab i provinsen. Foto: Reuters/Danish Ismail

20 personer blev søndag dræbt i dette års blodigste kampe i den indiske del af Kashmir-regionen. Det oplyser myndighederne i regionen, som samtidig advarer om flere voldshandlinger.

20 personer blev søndag dræbt i dette års blodigste kampe i den indiske del af Kashmir-regionen. Det oplyser myndighederne i regionen, som samtidig advarer om flere voldshandlinger.

Blandt de dræbte er tre indiske soldater og 13 formodede militante, der blev dræbt i kampe syd for regionens hovedby, Srinagar. Kashmir har været delt mellem de to atommagter Indien og Pakistan siden slutningen af den britiske kolonitid i 1947. Begge lande kræver retten til regionen.

Fire civile blev også dræbt under søndagens kampe, mens adskillige andre blev såret, da politiet åbnede ild mod tusindvis af demonstranter. De var gået på gaden i protest mod det indiske styre.

Kashmir består overvejende af muslimer

Syv militante og to soldater blev dræbt under lange skudvekslinger i landsbyen Dragad. En anden mand, der af myndighederne bliver beskrevet som militant, blev skudt og dræbt i byen Dialgam.

Kashmir er den eneste region i Indien, der overvejende består af muslimer. Mange civile bakker i regionen op om oprørere, der i årtier har kæmpet for uafhængighed eller forening med Pakistan. Titusindvis af mennesker – hvoraf de fleste er civile – er blevet dræbt i kampene gennem årene.

Pakistan, der i tre krige har bekæmpet Indien om kontrollen over Kashmir, fordømmer de seneste kamphandlinger. Ifølge Pakistan er mange af ofrene uskyldige civile.

“Sådanne kujonagtige handlinger af besættelsesmagten forstærker kun beslutsomheden hos Kashmirs befolkning,” lyder det i en meddelelse fra Pakistans udenrigsministerium søndag.

guest
0 Kommentarer
Inline Feedback
Læs alle kommentarer