Syriske medier: Oprørere forlader sidste bastion i Østghouta

0
En mand trækker den 30. marts 2018 sin cykel gennem den belejrede bydel Douma i den østlige del af Ghouta, som ligger i udkanten af hovedstaden Damaskus i Syrien. Foto: Reuters/Bassam Khabieh

Oprørere fra den militante gruppe Islams Hær er angiveligt klar til at forlade det sidste område, som de kontrollerer i Østghouta uden for Syriens hovedstad, Damaskus. Det meddeler et syrisk nyhedsbureau med tilknytning til regeringshæren.

Oprørere fra den militante gruppe Islams Hær er angiveligt klar til at forlade det sidste område, som de kontrollerer i Østghouta uden for Syriens hovedstad, Damaskus. Det meddeler et syrisk nyhedsbureau med tilknytning til regeringshæren.

Men et medlem af oppositionen i byen Douma i Østghouta afviser over for nyhedsbureauet AP, at der er indgået en aftale om at overgive byen til regeringshæren. Iyad Abdelaziz, der er medlem af Doumas lokalstyre, siger, at Islams Hær ikke er gået med til at forlade byen. Der er dog indgået en aftale om at evakuere syge og sårede fra byen, siger han.

Det har ikke umiddelbart været muligt at få en kommentar fra Islams Hær. Søndag aften rapporterede det statslige syriske nyhedsbureau Sana imidlertid, at krigere fra den militante gruppe Faylaq al-Rahman har forladt Douma i busser, der er sendt ind i byen af den syriske regering.

Omkring 1.300 oprørere, aktivister og civile har skrevet sig op til at blive evakueret, siger Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der overvåger situationen i landet. Douma har været kontrolleret af oprørere siden 2011 og har været under belejring fra regeringsstyrkerne siden 2013. Byen er en af de sidste i området omkring hovedstaden, som har holdt stand mod præsident Bashar al-Assads styrker.

guest
0 Kommentarer
Inline Feedback
Læs alle kommentarer