Assad er tæt på sejr over oprørere – militser evakueres

1
Den syriske præsident Bashar Al-Assad besøgte den 18. marts regeringstro styrker i det østlige Ghouta på sit første besøg i den tidligere oprørskontrollerede enklave, som regimet generobrede for få uger siden. Billedet er frigivet af det syriske regime via regimets officielle Facebookside. Foto: AFP/Det syriske regerings Facebookside

De første civile er ved at forlade byen Douma øst for Syriens hovedstad, Damaskus, rapporterer BBC. Det sker efter, at en endelig aftale er indgået om at lade syriske oprørere og civile forlade den sidste lomme i det østlige Ghouta.

I Syrien er de første civile flygtninge ved at forlade byen Douma øst for hovedstaden Damaskus, rapporterer engelske BBC. Det sker efter, at en endelig aftale er indgået om at lade syriske oprørere og civile forlade den sidste lomme i det østlige Ghouta.

Det bekræfter både Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der baserer sine oplysninger på et netværk af informanter i Syrien, og syrisk stats-tv ifølge nyhedsbureauerne AFP og Reuters.

Aftalen baner vejen for, at det syriske regime kan genindtage den nu tidligere oprørsenklave fuldstændigt, og den er forhandlet på plads mellem Rusland og militsen Jaish al-Islam. Militsfolkene skal ifølge aftalen forlade Douma – den største by i det østlige Ghouta – og begive sig til områder i det nordlige Syrien, der kontrolleres af oprørere.

Militser klar til at rømme Douma

Det gælder ifølge Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder både militsfolk og deres familier og de civile, som ønsker at lade sig evakuere. Ifølge Reuters har en anden milits, Failaq al Rahman, tidligere søndag erklæret sig klar til at rømme Douma og begive sig til Idlib i det nordvestlige Syrien.

Oprørerne har ikke selv bekræftet, at de har indgået en aftale. Men avisen Al-Watan, der står det syriske regime nær, citerer diplomatiske kilder for, at oprørerne er gået med til at aflevere deres svære våben og forlade Douma for at tage nordpå.

Op mod 150.000 mennesker er over de seneste uger blevet evakueret fra det østlige Ghouta. Med tilbageerobringen af Douma vil præsident Bashar Al-Assads regime have nået et vigtigt mål i den syv år lange borgerkrig.

Doumas fald vil være oprørernes største nederlag siden 2016, skriver Reuters. Den syriske hær oplyste lørdag, at den havde generobret de fleste af byerne og landsbyerne i det østlige Ghouta. Videre hed det, at den nu havde øget det militære pres på Douma.

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Inline Feedback
Læs alle kommentarer