spot_img

Assad er tæt på sejr over oprørere – militser evakueres

De første civile er ved at forlade byen Douma øst for Syriens hovedstad, Damaskus, rapporterer BBC. Det sker efter, at en endelig aftale er indgået om at lade syriske oprørere og civile forlade den sidste lomme i det østlige Ghouta.

I Syrien er de første civile flygtninge ved at forlade byen Douma øst for hovedstaden Damaskus, rapporterer engelske BBC. Det sker efter, at en endelig aftale er indgået om at lade syriske oprørere og civile forlade den sidste lomme i det østlige Ghouta.

Det bekræfter både Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der baserer sine oplysninger på et netværk af informanter i Syrien, og syrisk stats-tv ifølge nyhedsbureauerne AFP og Reuters.

Aftalen baner vejen for, at det syriske regime kan genindtage den nu tidligere oprørsenklave fuldstændigt, og den er forhandlet på plads mellem Rusland og militsen Jaish al-Islam. Militsfolkene skal ifølge aftalen forlade Douma – den største by i det østlige Ghouta – og begive sig til områder i det nordlige Syrien, der kontrolleres af oprørere.

Militser klar til at rømme Douma

Det gælder ifølge Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder både militsfolk og deres familier og de civile, som ønsker at lade sig evakuere. Ifølge Reuters har en anden milits, Failaq al Rahman, tidligere søndag erklæret sig klar til at rømme Douma og begive sig til Idlib i det nordvestlige Syrien.

Oprørerne har ikke selv bekræftet, at de har indgået en aftale. Men avisen Al-Watan, der står det syriske regime nær, citerer diplomatiske kilder for, at oprørerne er gået med til at aflevere deres svære våben og forlade Douma for at tage nordpå.

Op mod 150.000 mennesker er over de seneste uger blevet evakueret fra det østlige Ghouta. Med tilbageerobringen af Douma vil præsident Bashar Al-Assads regime have nået et vigtigt mål i den syv år lange borgerkrig.

Doumas fald vil være oprørernes største nederlag siden 2016, skriver Reuters. Den syriske hær oplyste lørdag, at den havde generobret de fleste af byerne og landsbyerne i det østlige Ghouta. Videre hed det, at den nu havde øget det militære pres på Douma.

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
T. Halken
Læser
T. Halken
1. april 2018 21:18

Det Assad har fået ud ud af deconflict områderne er at han nu kan få fred til at tage dem et efter et, og når han gør det sammen med den russiske bombefly, så kan de ikke stå i mod. Flystøtte er alt sammen med en ligegyldighed overfor vold. Her er en meget god beskrivelse af strategien.
http://www.smallwarsjournal.com/jrnl/art/tale-two-interventions-russia-and-us-face-syria
Hvis man tror at kavaleriet er på vej, så kan man godt tro om igen. US kunne lede en alliance med Israel og golfstaterne som kunne gå imod Iran og Putin, men Trump har ikke evnerne eller viljen.
https://www.reuters.com/article/us-usa-trump-syria/trump-tells-advisers-he-wants-u-s-out-of-syria-senior-officials-idUSKBN1H61J0