spot_img

FN forlænger mission i DR Congo for at sikre fredeligt valg

FN’s Sikkerhedsråd har forlænget den fredsbevarende mission i DRCongo, Monusco, som får til opgave at hjælpe med at forberede det kommende valg i landet. Sikkerhedsrådet vedtog tirsdag enstemmigt et fransk oplæg til en resolution om missionens forlængelse.

Endnu et år har FN’s fredsbevarende styrke i DR Congo (Monusco) fået forlænget sit mandat. Det vedtog FN’s Sikkerhedsråd i New York tirsdag efter et fransk oplæg om forlængelse af missionen. Opgaven er at hjælpe og assistere ved det forestående valg i det centralafrikanske land. Monusco er FN’s største fredsbevarende styrke, og den har nu mandat frem til marts 2019.

De fredsbevarende styrker skal samtidig beskytte civile i tiden frem til valget i december. Opgaven bliver at tøjle præsident Joseph Kabilas sikkerhedsstyrker, som har dræbt adskillige demonstranter under blodig ballade i landet. I Sikkerhedsrådet lagde Rusland vægt på, at styrken ikke må vælge side i forhold til valget.

DR Congo har længe været præget af uro

DR Congos ambassadør sad med i mødet i sikkerhedsrådet. Han mente derimod, at styrken skal nedkæmpe oprørsgrupper, som ikke støtter valget. Det afrikanske land har været præget af uro, efter at præsidenten har afvist at afgive magten.

Utilfredsheden med præsidenten har ført til demonstrationer, med krav om at Kabila skal træde tilbage. Katolske ledere har ført an i disse demonstrationer. Joseph Kabila har siddet på magten siden 2001, og præsidentvalget er blevet udskudt.

Præsidentens mandat udløb i 2016, men man indgik før jul det år en aftale om at forlænge embedsperioden til udgangen af 2017. Befolkningen i DR Congo er overvejende kristen, og katolicismen er den mest udbredte trosretning.

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer