spot_img

Venstre vil bruge 9 mia. kr. på at styrke politi og forsvar

Venstres politiske ordfører skriver i et nyhedsbrev til partimedlemmerne fredag, at Venstre vil bruge en fjerdedel af det økonomiske råderum på 36 mia. kr. til at styrke politi og forsvar.

For første gang sætter et medlem af et regeringsbærende parti nu tal på, hvor stort regeringens lovede “substantielle løft” til Forsvaret bliver. Det skete fredag, da Venstres politiske ordfører i form af Jakob Ellemann-Jensen skrev til partimedlemmerne i Venstres nyhedsbrev.

Her forklarer ordføreren, at partiet ud over at give otte mia. kr. i skattelettelser også vil bruge 18 mia. kr. “på velfærd og på offentlige investeringer, bl.a. til en bedre mobilitet på tværs af landet og til vores fælles kernevelfærd, herunder ældrepleje, daginstitutioner og et sundhedsvæsen i verdensklasse”.

“Derudover vil vi afsætte 9 mia. kr., som vi vil investere målrettet i vores tryghed, dvs. til et styrket politi og forsvar,” skriver Jakob Ellemann-Jensen.

Beløbet skal lægges oven i de 2,5 mia. kr., som regeringen i 2018 vil bruge på politi og forsvar. Jakob Ellemann-Jensen skriver dog ikke, om de ni mia. kr. skal fordeles over de kommende fem år, eller om der er tale om et årligt løft. OLFI har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Jakob Ellemann-Jensen.

Andre læste også

Forsvaret er ramt af sin egen bemandingssucces

Abonnement
INTERVIEW. Når Forsvaret fattes penge, har det blandt andet at gøre med uventet succes på bemandingsfronten, fortæller viceforsvarschef Kenneth Pedersen. Han forstår soldaternes frustrationer over tvungen afspadsering, ansættelsesstop og mangel på basale fornødenheder, men maner til besindighed. Det er nødvendigt at slå bremserne i, så tempoet er afstemt med...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Lars Christian Jensen
Læser
Lars Christian Jensen
5. september 2017 12:44

Jeg er lidt utilpas ved den nye trend med at slå politi og forsvar i hartkorn. Hvorfor kan de ikke bare sige hvor meget til FSV og hvor meget til POL?