Venstre vil bruge 9 mia. kr. på at styrke politi og forsvar

1
Jakob Ellemann-Jensen er politisk ordfører i Venstre, og i partiets nyhedsbrev fredag skriver han, at Venstre vil bruge 9 mia. kr. til et styrket politi og forsvar. Screendump

Venstres politiske ordfører skriver i et nyhedsbrev til partimedlemmerne fredag, at Venstre vil bruge en fjerdedel af det økonomiske råderum på 36 mia. kr. til at styrke politi og forsvar.

For første gang sætter et medlem af et regeringsbærende parti nu tal på, hvor stort regeringens lovede “substantielle løft” til Forsvaret bliver. Det skete fredag, da Venstres politiske ordfører i form af Jakob Ellemann-Jensen skrev til partimedlemmerne i Venstres nyhedsbrev.

Her forklarer ordføreren, at partiet ud over at give otte mia. kr. i skattelettelser også vil bruge 18 mia. kr. “på velfærd og på offentlige investeringer, bl.a. til en bedre mobilitet på tværs af landet og til vores fælles kernevelfærd, herunder ældrepleje, daginstitutioner og et sundhedsvæsen i verdensklasse”.

“Derudover vil vi afsætte 9 mia. kr., som vi vil investere målrettet i vores tryghed, dvs. til et styrket politi og forsvar,” skriver Jakob Ellemann-Jensen.

Beløbet skal lægges oven i de 2,5 mia. kr., som regeringen i 2018 vil bruge på politi og forsvar. Jakob Ellemann-Jensen skriver dog ikke, om de ni mia. kr. skal fordeles over de kommende fem år, eller om der er tale om et årligt løft. OLFI har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Jakob Ellemann-Jensen.

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Inline Feedback
Læs alle kommentarer