Besparelser æder Forsvarets ansatte: Ramt af stress og skilsmisser

0
Oversergent Lennart Nielsen er en af de ansatte i Forsvaret, der på egen krop har mærket konsekvenserne af de massive besparelser på Forsvaret. Foto: Ernstved

Forsvaret har drevet rovdrift på Telegrafregimentet i Fredericia, og det kan mærkes blandt medarbejderne, hvor skilsmisser og stress er blevet normalt. Oversergent kalder bespareralserne en “kødædende plante”, “der dræber os indefra”.

Det gik helt efter planen for Lennart Nielsen. Efter at være vendt hjem fra Kosovo med KFOR 15 i februar 2007 skiftede han Den Kgl. Livgarde ud med en fastansættelse hos Telegrafregimentet i Fredericia. Ønsket var at blive udsendt igen, og i august 2008 kunne han sætte flueben ved Afghanistan, da han blev sendt af sted på ISAF Hold 6.

Lennart Nielsen elskede sit job i Forsvaret, havde den rette indstilling og evnerne til at blive sergent, og i 2009 fik han tre vinkler på skuldrene. Jobbet som befalingsmand i Fredericia var udfordrende. Han nød at undervise og blev i 2011 atter sendt til Afghanistan i syv uger for at indfase nye radioer i ISAF-missionen og i de lånte amerikanske MRAP-køretøjer.

Hjemme på kasernen i Fredericia fortsatte arbejdspresset. Der var hele tiden brug for unge befalingsmænd, Lennart Nielsens kompetencer var efterspurgte, og det var svært at sige nej. Øvelser blev afløst af forberedelse til den næste øvelse og uddannelse i nyt materiel – og nye missioner.

”Kunne du være interesseret i en udsendelse,” spurgte chefen efter Lennarts hjemkomst fra Afghanistan, og i august 2012 tog Lennart Nielsen på sin tredje halvårsudsendelse – denne gang med ISAF 14 til Afghanistan.

Skulle finde små 100 årsværk

Havde opgaverne været mange, alsidige og konstante, så voksede de efterfølgende kun i omfang. Samtidig steg presset på alle medarbejdere ved regimentet med indgåelsen af forsvarsforliget i 2012. Telegrafregimentet blev tvunget til at spare 57 stillinger væk – samtidig med, at det reelt set fik pålagt nye opgaver til 40 mand, som regimentschef og oberst Søren Andersen fortalte i sidste uge til OLFI og OFFICEREN:

”Jeg skulle med andre ord finde små 100 årsværk, så jeg kunne skille mig af med det krævede antal medarbejdere og samtidig løse de pålagte nye opgaver. Når man gør medarbejderstaben mindre, øger man presset på dem, som er tilbage. Jeg har fået mindre kampkraft, jeg har mindre dybde, jeg har ikke kvalitet nok i opgaveløsningen, og jeg har et alt for stort pres på mine soldater,” sagde Søren Andersen.

Artiklen fortsætter under billedet …

Twitter TGR
Oberst Søren Andersen er chef for Telegrafregimentet i Fredericia. Du kan læse artiklen ved at klikke på billedet. Foto: Ernstved

Presset mærkede Lennart Nielsen og hans kolleger tydeligt. Kristian Bro er nyudnævnt oversergent i 1. CIS-Kompagni (Communication Information System), som støtter reaktionskampgrupperne og deltager på alle større øvelser i Danmark og i udlandet.

”For et år siden havde vi måske fire oversergenter i hele kompagniet, selv om vi har tre delinger, hvor der burde sidde fire oversergenter i hver deling. Det vil sige, at vi manglede totredjedele. Det betød bare, at sergenterne skulle løbe dobbelt så stærkt, fordi vi også skulle løse oversergenternes arbejde. Det betød også, at mange af dem søgte videre til andre stillinger, fordi presset var for stort. Nu har vi fået uddannet nogle unge nye oversergenter, men vi mangler al erfaringen, som de gamle havde. Så vores hverdag er ekstremt presset,” siger Kristian Bro.

”En kødædende plante, som dræber os indefra”

Oversergent Svend Paulsen er sektionsfører i 1. CIS-Kompagni, og han fortæller om mangel på materiel, som egentlig skulle bruges til uddannelse, men som stort set hele tiden er ude på øvelser. Om mangel på instruktører til at uddanne, om skilsmisser og stress – og en kollega, som i 2016 oparbejdede over 80 dages overarbejde. Han kunne ikke undværes, fordi han var den eneste tilbage i den pågældende deling.

”Vi kan ikke støtte de enheder, som vi skal, for vi har hverken personellet eller materiellet,” fortæller han.

Artiklen fortsætter under billedet …

20170421 TGR31050
Oversergent Svend Paulsen med en af de paraboler, som er en vigtig del af Telegrafregimentets materiel. Foto: Ernstved

På kasernen i Fredericia ryster de derfor på hovedet, når de hører forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) sige til OLFI, at besparelserne ikke er gået ud over kampkraften i Forsvaret. Og ministerens udtalelser gavner ikke tilliden til, at tingene ændrer sig, Det fortæller oversergent Kristian Bro.

”Ministeren har sået et ondt frø i Forsvarets ansatte. På et tidspunkt bliver frøet til en kødædende plante, og så forsvinder folk. Hos os laver vi lappeløsninger. Vi dækker hinandens fravær på kryds og tværs, og vi har ikke folkene. Inden længe tror jeg, at det hele ramler – hårdt. Man hører mange steder, at Forsvaret bløder folk, og det kan vi godt mærke. Besparelserne kom også til udtryk ved, at vi ikke længere får lov at overarbejde, for der er ikke penge til at udbetale det. Men der er heller ikke tid til afspadsering, for så mangler der folk. Det er skruen uden ende, og det dræber os indefra,” siger Kristian Bro.

Artiklen fortsætter under billedet …

20170410 TGR KristianBro
Kristian Bro er en af de nyudnævnte oversergenter ved Telegrafregimentet i Fredericia, som oplever et voldsomt arbejdspres. Foto: Ernstved

Hjertebanken, koldsved og trykken for brystet

Oversergent Lennart Nielsen mærkede konsekvenserne meget direkte på sin egen krop, men det kom snigende. Nato-beredskab, øvelser og udsendelser nåede et omfang, så Lennart Nielsen og hans kolleger ofte måtte stå til rådighed to steder på samme tid for at få tingene til at hænge sammen.

”Til at begynde med virkede det som om, at det hele kørte på skinner. Alt lå klart og folk blev uddannet, og jeg vidste, hvad jeg skulle igennem. Men stille og roligt blev det for mit vedkommende bare lidt uoverskueligt,” siger Lennart Nielsen.

Artiklen fortsætter under billedet …

20170410 TGR LennartNielsen
Oversergent Lennart Nielsen elsker sit arbejde ved Telegrafregimentet, selv om det har kostet ham både en skilsmisse og stress. Foto: Ernstved

En dag gik klappen ned, da han sad i kasernens auditorium. Først svigtede koncentrationen, så begyndte han at mærke de svedige håndflader. Siden fik han koldsved, hjertebanken og trykken for brystet.

”Det var bare for meget stress. Jeg skulle træffe mange hurtige beslutninger om udsendelse af materiel og personel, forberedelse og gennemførelse af uddannelse uden nok instruktører, personel eller tid til rådighed. Det blev for meget,” siger Lennart Nielsen.

Kunne ikke overskue det længere

I efteråret 2014 blev han skilt, og i 2015 fik Lennart Nielsen i 2015 konstateret arbejdsrelateret stress. Han indledte et forløb hos en psykolog, men samtalerne måtte i en lang periode sættes på pause – mens Lennart Nielsen igen var udsendt.

”Jeg kunne mærke på mig selv, at jeg kunne ikke klare mere. Jeg tror, at skilsmissen var en blanding af det hele. Arbejdspresset gjorde, at jeg stak af, for jeg kunne ikke overskue det længere. Jeg lever og ånder for det her firma, og nogle gange tager jeg nok også nogle beslutninger mere for firmaet skyld end for min egen. Men det er jeg nødt til for at få det til at hænge samme i enheden. Hvis ikke smuldrer det,” siger Lennart Nielsen.

I dag er Lennart Nielsen oversergent, og han elsker stadig sit arbejde ved Telegrafregimentet i Fredericia. Men han er blevet mere opmærksom på kroppens signaler, og han går fortsat til psykolog, som hjælper ham med værktøjer til at klare de pressede perioder. Og så er han begyndt at holde foredrag for kolleger om, hvad han har været igennem.

”Det er ikke længere noget tabu, selv om min egen stolthed gjorde, at jeg i begyndelsen følte det som et stort nederlag at skulle bede om hjælp. Jeg er meget opmærksom på, når jeg oplever de små reaktioner, og jeg ved nu, hvordan jeg tackler dem. Det med at være åben og ærlig omkring mit forløb har jeg kun mødt opbakning til og forståelse for fra både kolleger og chefer. Det har også hjulpet mig at fortælle om min egen situation, og jeg tror, at det også har hjulpet andre,” siger Lennart Nielsen.

Er du ansat i Forsvaret og kender du til lignende historier, hører OLFI gerne fra dig. Send en mail til redaktøren på info(a)olfi.dk eller brug kontaktformularen i den øverste menubjælke (findes i bunden, når du læser OLFI på din mobiltelefon).

20170421 TGR4 1050
Telegrafregimentet leverer i dag sikre digitale kommunikationslinjer til hele Forsvaret gennem CIS-enhederne (Communication Information System). Foto: Ernstved