spot_img

Dansk fregat skal sejle med amerikansk hangarskibsgruppe

Fra februar til maj skal den danske fregat “Peter Willemoes” sejle med en amerikansk hangarskibsgruppe i Middelhavet. Formålet er at udvikle Søværnets kapacitet til at varetage nye og mere komplekse operative opgaver.

Gennem de seneste 20 år har Danmark arbejdet tættere og tættere sammen med amerikanske styrker i Irak, Afghanistan, Libyen, irak og ud for Afrikas Horn. Nu bliver båndene endnu stærkere, når den danske fregat F362 “Peter Willemoes” fra februar til maj skal sejle sammen med en amerikansk hangarskibsgruppe.

Det besluttede et flertal i Folketingets Udenrigspolitiske Nævn i dag, og der er derfor tale om en formsag, når beslutningsforslaget kommer til afstemning i folketingssalen senere i dag. Formålet med deltagelsen er at udvikle Søværnets kapacitet til at varetage nye og mere komplekse operative opgaver og samtidigt styrke danske og amerikanske skibes evne til at indgå i fælles operationer. Det fortæller udenrigsminister Anders Samuelsen (LA).

“Vores fregat-bidrag er en vigtig investering, der er med til at ruste Søværnet til en usikker fremtid. Fregatten vil samtidig kunne yde et indirekte bidrag til kampen mod ISIL, og det er jeg glad for,” siger han.

Vil forbedre sikkerheden til søs

Sejladsen vil foregå i Middelhavet og i farvandet omkring Den Arabiske Halvø, og her vil den danske fregat indgå i øvelser og løbende træning med de amerikanske enheder. Desuden vil fregatten undervejs skulle indgå i det samlede forsvar af hangarskibsgruppen og kunne bidrage til at koordinere og kontrollere fly i luftrummet omkring hangarskibsgruppen. Det glæder forsvarsminister Claus Hjorth Frederiksen (V).

“Jeg er meget tilfreds med, at en dansk fregat kan sejle med i en amerikansk hangarskibsgruppe, og at den bidrager til hangarskibsgruppens samlede opgaveløsning undervejs. Det er med til at gøre vores i forvejen dygtige søfolk endnu bedre, samtidig med at vi kan støtte op om kampen mod ISIL og indsatsen for at forbedre sikkerheden til søs i et område, hvor mange danske skibe passerer,” siger han.

Den danske fregat vil løse opgaverne, mens hangarskibsgruppen er indsat til støtte for den internationale koalitions indsats mod ISIL i Irak og Syrien samt den internationale koalitionsstyrke Combined Maritime Forces (CMF). CMF varetager en række maritime sikkerhedsopgaver i farvandet omkring Den Arabiske Halvø, herunder bekæmpelse af terrorisme og pirateri.

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

3 KOMMENTARER

guest
3 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Niels
Læser
Niels
12. maj 2017 14:52

Jeg har ikke kunnet finde ét eneste billede hvor en af fregatterne er udrustede med Harpoon missiler. Har de dem overhovedet med ?

MikeKiloPapa
Læser
MikeKiloPapa
26. januar 2017 14:32

Så vi sender en fregat der knap nok kan forsvare sig selv, afsted for at “passe på” en af de stærkeste kampenheder i verden ?….Det er sgu pinligt !

Niels
Læser
Niels
12. maj 2017 14:56

Ved du om de har Harpoon missiler med? Kan ikke finde ét eneste billede af frigatterne med Harpoonerne monterede