Trump beder Boeing om at komme med tilbud på alternativ til F-35

0
I et tweet natten til fredag skriver den kommende amerikanske præsident, Donald Trump, at han har bedt Boeing komme med en samlet pris på et sammenligneligt fly. Foto: Gage Skidmore

Donald Trump fortsætter med at så tvivl om USA’s F-35 program. I et tweet natten til fredag lagde han endnu mere luft til Lockheed Martins F-35 ved at bede Boeing komme med prisen på et sammenligneligt fly.

Det kan være spin for at presse Lockheed Martin, og det kan være et reelt ønske om at ændre planerne. Under alle omstændigheder har Donald Trump allerede inden sin indsættelse som USA’s præsident skabt alvorlig usikkerhed om sin forpligtelse over for Lockheed Martins F-35 kampfly, som Danmark og en række andre lande også har besluttet at købe.

Natten til fredag, lillejuleaften, skrev Trump således på Twitter:

“På baggrund af de enorme udgifter og budgetoverskridelser til Lockheed Martins F-35, har jeg bedt Boeing komme med en samlet pris på et sammenligneligt F-18 Super Hornet!”

Artiklen fortsætter under tweetet …

Boeings svar lod ikke vente længe på sig. En time senere svarede Boeing – ligeledes på Twitter:

“Klar til at arbejde med Donald Trumps regering for at imødekomme det amerikanske militærs behov til overkommelige penge.”

Artiklen fortsætter under tweetet …

Donald Trumps tweet kommer under to uger efter, at den valgte præsident-afløser proklamerede – ligeledes på Twitter – at F-35 programmet var “ude af kontrol”. Den udmelding fik efterfølgende Lockheed Martins aktier til at falde og Boeings til at stige. Onsdag mødtes Donald Trump i Florida med Lockheed Martin CEO Marilyn Hewson for at forhandle om at få prisen på F-35 yderligere ned.

“Vi prøver at få omkostningerne ned … primært på F-35, vi prøver at få omkostningerne ned. Det er et meget, meget dyrt program,” sagde Donald Trump efter mødet ifølge Businessinsider.com.

Marilyn Hewson lagde ikke skjul på, at Lockheed Martin allerede har gjort meget for at få prisen på F-35 ned.

“Jeg satte pris på at få lejlighed til at diskutere vigtigheden af F-35-programmet, og de fremskridt, som vi har gjort med henblik på at nedbringe omkostningerne. F-35 er afgørende vigtigt for vores nationale sikkerhed, og jeg har udtrykt vores fortsatte forpligtelse til at levere et prismæssigt overkommeligt fly til det amerikanske militær og vore allierede,” sagde Marilyn Hewson.

 

guest
0 Kommentarer
Inline Feedback
Læs alle kommentarer