I Syrien er Al Qaeda blevet Vestens tro allierede

3
Droneoptagelser af bombardementerne i Aleppo. Foto: Youtube

DEBAT: Når vi sammen med USA har lagt Syrien i grus og forvandlet landet til et nyt Libyen, er det Iran, der står for tur. Men Vesten burde i stedet vende blikket mod Saudi Arabien, som udøver folkemord i Yemen med vestlige våben, skriver Claus Hyldahl i denne kommentar.

Gennem de vestlige lederes fordømmelse af sejren over terroristerne i Aleppo bekender man nu endelig officielt kulør i krigen: Vores tro allierede i konflikten er Al Qaeda(!) – og alle de andre terrorgrupper: Fatah Halab – Islamisk gruppe. Jaysh Halab – Sunni islamisk og Salahfist. Jaish al-Fatah (Army of conquest) – bl.a. Al-nusra og andre Al Qaeda grupper. Ansar al-Sharia – islamistisk gruppe, relateret til Al-nusra. 

Det er sørgeligt at være vidne til Vestens hykleri, manipulation, selvbedrag og løgne. Syriens hær, hjulpet af russerne, har i årevis kæmpet for at befri en civilbefolkning, som har været holdt fanget i Aleppo af diverse terrorgrupper. Endelig er det lykkes at befri titusinder af flygtninge og få stop for krigshandlingerne. Til og med har de tilbageblevne terrorister fået frit lejde. De er ikke blevet henrettet eller fængslet under Guantanamo-lignende tilstande. En helt uhørt ‘gestus’.

Men det er eneste, vi hører i Vesten, er forargelse over de krigshandlinger, som har ført til sejren. Vi har støttet terroristerne og har tabt – heldigvis. Men vores mission om at forvandle Syrien til et nyt Libyen er endnu ikke opgivet. Vi vil fortsat støtte diverse terrorgrupper i forsøget på at besejre Assad. Vi vil fortsætte krigen, til hele Syrien er jævnet med jorden. Og samtidig siger vi, at vi kæmper for det syriske folk.

USA sluser terrorister til Syrien

USA er i fuld gang med at sluse terrorister fra Mosul til Syrien. Senest lykkedes det disse terrorister at genindtage Palmyra. Ikke et beklagende ord i vestlig presse over over, at byen endnu engang var faldet i terroristernes hænder. Ingen udtrykt bekymring for de stakkels civile, som nu igen sidder fanget i IS’s brutale greb.

Senest er det besluttet, at Vesten skal kunne udruste rebeller = terrorister med jord-til-luft raketter, så de vil være i stand til at skyde de russiske fly ned. Jeg forundres dybt. Russerne og syrerne lader sig ikke slå af vestens terrorister og vil fortsætte kampen for Syrien som et selvstændigt land med retten til at vælge sin egen skæbne. Vesten foregiver at have travlt med bekæmpelse af terrorister i Mellemøsten; men i vestlig presse er der til dato ikke omtalt en eneste succesrig vestlig militæraktion rettet mod hverken IS eller andre terrorgrupper.

USA har tømt sine bombelagre over Mellemøsten. Gad vide, hvem de har ramt? Nåh jo, de ramte jo og dræbte ca. 40 syriske soldater for nyligt. Men det var en “menneskelig fejl” og ikke noget, man officielt kunne bryste sig af. Jeg kan ikke lade være med at forestille mig tanken, at det var russerne, som havde bombet den vestlige alliance. Det var næppe blevet betegnet som menneskeligt.

Efter Syrien står Iran for tur

Hvis vi er så interesserede i at støtte den syriske befolkning og skabe fred. Hvorfor tilbyder vi ikke i samarbejde med russerne at udstationere fredsbevarende styrker, etablere nødhjælpskorridorer og sende uvildige internationale UN-observatører? “Vi kan ingenting gøre”, udtaler vores udenrigsminister. “USA er ikke klar”. Så resten af verden er handlingslammet. “Vi skal jo bare gøre, hvad USA beder os om”… som Anders Samuelsen tidligere har udtalt.

Man kan lige så god se det i øjnene før som siden. USA bliver aldrig klar med at sikre sig dominans og kontrol over olien i Mellemøsten. Olie handlet i anden valuta end dollars ville være nådestødet for den amerikanske økonomi. Og når vi sammen med USA har lagt Syrien i grus og forvandlet landet til et nyt Libyen, er det Iran, der står for tur.

Vesten burde i stedet vende blikket mod Saudi Arabien, som udøver folkemord i Yemen med vestlige våben, og som er verdens største eksportør af terrorisme. Men ak, Saudi Arabien køber våben i Vesten og sælger olie i dollars. Så må demokrati, menneskerettigheder og frihed vente.

Claus Hyldahl er speciallæge i Kriminalforsorgen og medicinsk direktør i Lægernes Test Center. Foto: Privatfoto
Claus Hyldahl er speciallæge i Kriminalforsorgen og medicinsk direktør i Lægernes Test Center. Foto: Privatfoto
guest
3 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Inline Feedback
Læs alle kommentarer