Flyvende isenkram for milliarder

0
Et amerikansk B-52 lægger an til landing på Nellis Airforce Base i Nevada under øvelsen Red Flag i marts 2016. Foto: Ernstved

I øjeblikket afvikler Nellis Airforce Base i amerikanske Nevada den såkaldte Red Flag øvelse, og her finder man flyvende isenkram for milliarder. Øvelsen er en årligt tilbagevendende begivenhed, som også danske F-16 løbende har deltaget i.

På øvelsen deltager en række amerikanske eskadriller og fly foruden F-16 fra Tyrkiet og italienske Eurofighter Typhoons. Det er netop sidstnævnte, som er årsag til Olfis tilstedeværelse på Nellis. Eurofighter deltager i konkurrencen om at blive Danmark næste kampfly, og af samme årsag har Eurofighter inviteret journalister fra bl.a. Danmark til Las Vegas for at se flyene i aktion. Alt det kan du læse mere om senere.

Men her kan du i første omgang se lidt billeder af nogle af de deltagende fly, som bl.a. tæller bombeflyene B-1 og B-52, Awacs og kampflyene F-16, F-15 og Eurofighter Typhoons. Her er også et par F-35’ere, som dog ikke deltager i øvelsen, men til gengæld er med i konkurrencen om nyt kampfly til Danmark.

guest
0 Kommentarer
Inline Feedback
Læs alle kommentarer