spot_img

Flyvende isenkram for milliarder

I øjeblikket afvikler Nellis Airforce Base i amerikanske Nevada den såkaldte Red Flag øvelse, og her finder man flyvende isenkram for milliarder. Øvelsen er en årligt tilbagevendende begivenhed, som også danske F-16 løbende har deltaget i.

På øvelsen deltager en række amerikanske eskadriller og fly foruden F-16 fra Tyrkiet og italienske Eurofighter Typhoons. Det er netop sidstnævnte, som er årsag til Olfis tilstedeværelse på Nellis. Eurofighter deltager i konkurrencen om at blive Danmark næste kampfly, og af samme årsag har Eurofighter inviteret journalister fra bl.a. Danmark til Las Vegas for at se flyene i aktion. Alt det kan du læse mere om senere.

Men her kan du i første omgang se lidt billeder af nogle af de deltagende fly, som bl.a. tæller bombeflyene B-1 og B-52, Awacs og kampflyene F-16, F-15 og Eurofighter Typhoons. Her er også et par F-35’ere, som dog ikke deltager i øvelsen, men til gengæld er med i konkurrencen om nyt kampfly til Danmark.

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer