Topmøde

Flyvende isenkram for milliarder

Debatindlæg

Debatindlægget er udtryk for skribentens egne holdninger.

I øjeblikket afvikler Nellis Airforce Base i amerikanske Nevada den såkaldte Red Flag øvelse, og her finder man flyvende isenkram for milliarder. Øvelsen er en årligt tilbagevendende begivenhed, som også danske F-16 løbende har deltaget i.

På øvelsen deltager en række amerikanske eskadriller og fly foruden F-16 fra Tyrkiet og italienske Eurofighter Typhoons. Det er netop sidstnævnte, som er årsag til Olfis tilstedeværelse på Nellis. Eurofighter deltager i konkurrencen om at blive Danmark næste kampfly, og af samme årsag har Eurofighter inviteret journalister fra bl.a. Danmark til Las Vegas for at se flyene i aktion. Alt det kan du læse mere om senere.

Men her kan du i første omgang se lidt billeder af nogle af de deltagende fly, som bl.a. tæller bombeflyene B-1 og B-52, Awacs og kampflyene F-16, F-15 og Eurofighter Typhoons. Her er også et par F-35’ere, som dog ikke deltager i øvelsen, men til gengæld er med i konkurrencen om nyt kampfly til Danmark.

Andre læste også

OLFI opdaterer til version 2.0 med et ansigtsløft og nye funktioner

Efter mere end otte år med det samme website går OLFI fremtiden i møde med en længe ventet version 2.0. Den byder på et mere tidssvarende udseende og nye funktioner. Vi håber, at I vil synes om forandringerne! Det har været min dårlige samvittighed. Alt for længe er jeg blevet...

Kommentér artiklen ...

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer