spot_img

“Situationen i dag er farligere end under Den Kolde Krig”

Debatindlæg

Debatindlægget er udtryk for skribentens egne holdninger.

Under Den Kolde Krig vidste de to store magter, hvor de havde hinanden. Men i dag ved vi ikke, hvor vi har Putin, eller hvad han kan finde på. Det gør situation farligere end under Den Kolde Krig, siger tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen i dette interview med Olfi.

 

Andre læste også

Sådan styrker vi effektivt Hjemmeværnet uden at bruge milliarder

BLOG. Hjemmeværnet er ofte blevet overset i diskussionerne om styrkelsen af Forsvaret og har heller ikke fyldt meget i den offentlige samtale om det nye forsvarsforlig. Niels Klingenberg Vistisen præsenterer her en række konkrete forslag til, hvordan Hjemmeværnet hurtigt og effektivt kan styrkes uden milliardinvesteringer. Jeg har ad flere omgange...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Lars Hansen
Læser
Lars Hansen
25. februar 2016 22:58

Det er en opfattelse, der synes at hvile på viden om, forløbet af den kolde krige, mens vi endnu ikke ved, hvordan Putins regime forløber sig – men udsigten til en altødelæggende storkrig er rimeligvis mindre i dag end under det meste af den kolde krig – Rusland er blevet en regional stormagt, der handler rationelt efter en traditionel magtpolitisk hensigt, ikke en ideologisk forblindet supermagt.

Det er nemt at forudse Putins handlinger – gives han muligheden for at udvide sin indflydelsessfære med magt så tager han den – altså er en troværdig afskrækkelse nødvendig.