FE vurderer ikke længere nogen risiko mod handelsskibe ud for Somalia. Det skriver efterretningstjenesten i sin årlige risikovurdering.

FE skriver:

“De somaliske pirater er fortsat ikke aktive. FE kan endnu ikke vurdere, om piraternes aktiviteter er permanent indstillet eller hvor længe, den nuværende situation vil være gældende. Der er ingen indikationer på, at der er en trussel imod skibsfarten ved Afrikas Horn.”

Ifølge FE er der heller ingen erkendt kapacitet eller hensigter om at foretage angreb, som det hedder i efterretningstjenestens sprog,

“FE vurderer derfor, at det er usandsynligt, at der vil komme angreb eller skadevoldende aktivitet. FE fastholder af den årsag trusselsniveauet for den sydlige del af Rødehavet, Bab el-Mandeb-strædet, Adenbugten, Det Arabiske Hav, Omanbugten, Det Indiske Ocean og Somalibassinet som værende INGEN. Det indebærer, at det er meget tvivlsomt, men ikke umuligt, at der vil ske et angreb.”

FE vurderer videre, at truslen i farvandet ud for Nigeria er høj, mens truslen i den resterende del af Guineabugten er middel.

guest
0 Kommentarer
Inline Feedback
Læs alle kommentarer