spot_img

PC: “Vi skal kunne være ude i længere tid”

Forsvarsminister Peter Christensen (V) vil have Forsvaret til at kunne deltage i internationale missioner i længere tid ad gangen.

I august besluttede regeringen at hjemtage de fire aktive F-16 og tre reservefly fra kampen mod IS for at restituere det nedslidte personel, som talte både piloter, flymekanikere og øvrigt hjælpe-personnel. Samtidig skulle flyene gennem en “grundig reparation,” som udenrigsminister Kristian Jensen (V) udtrykte det.

Men fremover skal danske styrker kunne blive ude i længere tid ad gangen. Det skriver forsvarsminister Peter Christensen (V) i et debatinlæg på kongressen.com.

“Jeg er optaget af, at det danske forsvar skal være endnu bedre til det, vi i forvejen gør. Vi skal udvikle dybden og eksempelvis kunne være ude i længere tid i internationale missioner,” skriver Peter Christensen.

I øjeblikket arbejder regeringens gransker, ambassadør Peter Taksøe-Jensen, på et oplæg til en samlet strategi for Danmarks udenrigs, forsvars-, sikkerheds-, udviklings- og handelspolitik, som han fremlægger for regeringen til maj. Rapporten vil ifølge forsvarsminsteren danne grundlag for debatten om et nyt forsvarsforlig.

“Det vil helt naturligt danne grundlag for et kommende forsvarsforlig og vores drøftelser omkring, hvordan vi skal prioritere i og med Forsvaret. For det er en vigtig debat om prioriteringer og sammenhæng mellem mål og midler. En debat som for mig blandt andet handler om dybde og bredde,” skriver Peter Christensen.

 

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer