spot_img

PC: “Vi skal kunne være ude i længere tid”

Debatindlæg

Debatindlægget er udtryk for skribentens egne holdninger.

Forsvarsminister Peter Christensen (V) vil have Forsvaret til at kunne deltage i internationale missioner i længere tid ad gangen.

I august besluttede regeringen at hjemtage de fire aktive F-16 og tre reservefly fra kampen mod IS for at restituere det nedslidte personel, som talte både piloter, flymekanikere og øvrigt hjælpe-personnel. Samtidig skulle flyene gennem en “grundig reparation,” som udenrigsminister Kristian Jensen (V) udtrykte det.

Men fremover skal danske styrker kunne blive ude i længere tid ad gangen. Det skriver forsvarsminister Peter Christensen (V) i et debatinlæg på kongressen.com.

“Jeg er optaget af, at det danske forsvar skal være endnu bedre til det, vi i forvejen gør. Vi skal udvikle dybden og eksempelvis kunne være ude i længere tid i internationale missioner,” skriver Peter Christensen.

I øjeblikket arbejder regeringens gransker, ambassadør Peter Taksøe-Jensen, på et oplæg til en samlet strategi for Danmarks udenrigs, forsvars-, sikkerheds-, udviklings- og handelspolitik, som han fremlægger for regeringen til maj. Rapporten vil ifølge forsvarsminsteren danne grundlag for debatten om et nyt forsvarsforlig.

“Det vil helt naturligt danne grundlag for et kommende forsvarsforlig og vores drøftelser omkring, hvordan vi skal prioritere i og med Forsvaret. For det er en vigtig debat om prioriteringer og sammenhæng mellem mål og midler. En debat som for mig blandt andet handler om dybde og bredde,” skriver Peter Christensen.

 

Andre læste også

OLFI opdaterer til version 2.0 med et ansigtsløft og nye funktioner

Efter mere end otte år med det samme website går OLFI fremtiden i møde med en længe ventet version 2.0. Den byder på et mere tidssvarende udseende og nye funktioner. Vi håber, at I vil synes om forandringerne! Det har været min dårlige samvittighed. Alt for længe er jeg blevet...

Kommentér artiklen ...

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer