spot_img

Herkulesfly for stort til hangar

Der er blevet tænkt kreativt for at få plads til et dansk Herkulesfly i en hangar på Grønland.


Hvad gør man, når flyet måler 35 m., og hangaren kun måler 30 m. i dybden?

Det har man skullet finde en løsning på hos Luftgruppe Vest i Søndre Strømfjord i Grønland, hvor Forsvarets transportfly Hercules C-130J ikke kan være i hangaren.

Løsningen ligner noget, der er taget ud af en tegnefilm. Men den virker fortrinligt, og det kan du se i indslaget ovenfor. Hos Flyvevåbnets Luftgruppe Vest i Søndre Strømfjord står to mand for den daglige drift og håndtering af fly og gæster, og de har rigeligt at se til.

“Der er rimeligt meget at lave og et livligt rend af fly, der strander på grund af vejret,” fortæller Michael Hougaard fra Luftgruppe Vest i Søndre Strømfjord.

10 dage hver måned opholder et af forsvarets Hercules- eller Challengerfly sig med besætning på Grønland, hvor fly og besætning udfører opgaver som suverænitetshåndhævelse, fiskerikontrol, miljøovervågning og søredning.

Derudover gør forsvarets fly ofte stop i Søndre Strømfjord, når de omkring 10 gange om året skal op til Station Nord i Nordøstgrønland med post, gods og proviant til de fem fast udstationerede soldater – også kaldet “fupper” – på stationen.

Jyllands-Posten var med på et af forsvarets transportfly, som i slutningen af november 2013 fløj via Island og Søndre Strømfjord til Station Nord med julemad, julegaver, proviant og gods.

Da var det tre måneder siden, at “fupperne” senest havde fået besøg, og de får først post og forsyninger fra Danmark igen i slutningen af februar.

Denne artikel med tilhørende video er publiceret på Jyllands-Posten den 13. december 2013 – og offentliggjort på Olfi med Jyllands-Postens godkendelse. 

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer