spot_img

Soldater får julemad leveret med særfly

Mens Danmark for tiden emmer af juletravlhed og gaveshopping forbereder fem mænd sig lige nu på en højtid så isoleret, som man næsten kan forestille sig.

De er soldater og passer Station Nord i Nordøstgrønland. En af kongerigets absolutte udposter, 1.700 kilometer nord for polarcirklen – og kun 900 kilometer fra klodens top.

Her udøver de suverænitetshåndhævelse og driver en lille lufthavn til gavn og glæde for både amerikanerne på Thule Air Base og dem, som færdes i de øde arktiske egne.

Ingen besøg i tre måneder

Det er tre måneder siden, at de senest fik besøg. Siden er solen gået ned, og de opholder sig nu i permanent mørke frem til slutningen af februar.

Jyllands-Posten har fået lov at tage med på denne flyvning med forsyninger til de fem udstationerede soldater.

Med om bord er både håndværkere, mekanikere, militært personel og forskere fra Aarhus Universitet, og vi skal alle ud på en lang rejse.

Indslaget er det første i en serie på tre om rejsen til Station Nord og blev vist på Jyllands-Posten.dk den 12. december 2013. Jyllands-Posten har godkendt offentliggørelsen af indslaget på Olfi. 

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer