Om redaktøren

Peter Ernstved Rasmussen er uddannet journalist fra Syddansk Universitet i Odense og etablerede OLFI i 2016. Foto: OLFI

Høj faglighed, integritet og troværdighed

OLFI er etableret og drevet af Peter Ernstved Rasmussen. Han er uddannet journalist fra Syddansk Universitet i Odense i 2002 og har siden arbejdet som selvstændig med Ernstveds Bureau, som kommunikationskonsulent i anklagemyndigheden (Rigsadvokaten), og gennem otte år været ansat som journalist på Jyllands-Posten. Her dækkede han bl.a. dansk forsvars- og sikkerhedspolitik og krigene i Afghanistan og Libyen foruden kampen mod pirateriet ud for Afrikas Horn med reportagerejser til bl.a. Afghanistan, Pakistan, Seychellerne, Djibouti og Grønland.

I 2008 modtog han sammen med journalist Kristoffer Pinholt “Graverprisen” af Foreningen for Undersøgende Journalistik (FUJ) for en artikelserie om en negativ medarbejderkultur blandt de ansatte i Kriminalforsorgen, og i november 2019 modtog han prisen for anden gang for sin afdækning af nepotisme og inhabilitet i Forsvarsministeriet og Forsvarets ledelser.

Peter Ernstved Rasmussen har en fortid som reserveofficer i Den Kgl. Livgarde og har bl.a. været udsendt som FN-soldat til Bosnien-Hercegovina (Kiseljak og Sarajevo) i 1993 og som presse- og informationsofficer til Irak i 2004-2005. Derudover har han undervist officerer, befalingsmænd og menige soldater i Danmark, Estland, Tjekkiet og Zimbabwe. Han har skrevet bogen “Soldat for Danmark” om oversergent Jakob Birger Hansen, som udkom i 2006 på Aschehougs Forlag.

Peter Ernstved Rasmussen har deltaget på Forsvarschefens Sikkerhedspolitiske Kursus og er Marshall Memorial Fellow gennem the German Marshall Fund (GMF) of the U.S. Siden 2013 har han fungeret som GMF’s City Coordinator i København og har siden 2016 siddet i GMF’s Nordic Selection Committée, som udvælger Marshall Memorial Fellows fra Skandinavien. I 2018 blev han en del af P4 Københavns søndagspanel og debatterer i denne rolle fra tid til anden ugens aktuelle emner i æteren.

Redaktøren driver OLFI med fokus på høj faglighed, integritet og troværdighed.

Peter Ernstved Rasmussen (født 1971) bliver hyppigt brugt som kommentator og analytiker på det forsvars- og sikkerhedspolitiske område. Her på TV2/News i november 2016.
Peter Ernstved Rasmussen (født 1971) bliver hyppigt brugt som kommentator og analytiker på det forsvars- og sikkerhedspolitiske område. Her på TV2/News i november 2016.