spot_img

Washington forbereder sig til at fejre Natos 75 års fødselsdag

Natotopmødet i Washington skal først og fremmest sikre den fortsatte støtte til Ukraine. Men også spørgsmålet om byrdedeling og nye trusler vil spille en væsentlig rolle. En ikke inviteret gæst spøger i kulissen.

Nato-topmødet i Washington er historisk i mere end en forstand. Den vestlige forsvarsalliance fejrer sit 75-års jubilæum og står på mange måder stærkere end nogensinde før. Krigen i Ukraine og amerikanernes massive pres på de europæiske regeringer for at tage et større ansvar for egen sikkerhed har virket. Hvor kun USA, Storbritannien og Grækenland levede op til målsætningen om at brug 2 pct. af BNP ved Nato-topmødet i Wales for 10 år siden, er tallet i...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Vi skal gøre det, vi skal for at forsvare Europa«

Abonnement
Statsminister Mette Frederiksen glæder sig ved Nato-mødets afslutning over, at Nato står samlet i støtten til Ukraine. Hun afviser også, at præsident Bidens tydelige tegn på alderdom fylder, når Nato-lederne forhandler. Han leder på ganske fin vis, siger hun. Nato-topmødet i Washington er slut. Men allerede inden præsident Bidens afsluttende...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer