spot_img

Danmark viser lederskab, men skal holde fokus på Natos styrkemål

INTERVIEW. USA’s ambassadør i Danmark, Alan Leventhal, ser med stor begejstring på styrkelsen af Forsvaret og på det eksempel, Danmark sætter med sin støtte til Ukraine. OLFI mødte ham på Folkemødet til en status på Ukraine-krigen, forholdet mellem Danmark og USA og den bilaterale forsvarsaftale mellem de to lande.

Der er slækket gevaldigt på formaliteterne, da OLFI fredag på Folkemødet møder en afslappet Alan Leventhal på Hotel Allinge. Her har han deltaget i The American Chamber Of Commerce’’s AmCham Barbeque, og han møder OLFI’s samlede redaktion med et stort smil og klassisk amerikansk gæstfrihed.

Stemningen på Bornholm indbyder da også til det, bemærker...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Vi skal gøre det, vi skal for at forsvare Europa«

Abonnement
Statsminister Mette Frederiksen glæder sig ved Nato-mødets afslutning over, at Nato står samlet i støtten til Ukraine. Hun afviser også, at præsident Bidens tydelige tegn på alderdom fylder, når Nato-lederne forhandler. Han leder på ganske fin vis, siger hun. Nato-topmødet i Washington er slut. Men allerede inden præsident Bidens afsluttende...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Mickei Reinhold Jacobsen
Læser
Mickei Reinhold Jacobsen
30. juni 2024 8:41

Ja det er med at nyde de rosende ord!
For hvis det værste sker, at den selviscenesættende lystløgner Trump kommer til magten igen, ja så er det sikkert som amen i kirken, at han igen vil udfordre NATO medlemmernes manglende økonomiske vilje.
I Trumps verden er der tale om gamle ubetalte regninger. I hans verden giver det ikke credit hos MAGA kredsen, hvis ikke han konstant udfordrer det bestående og konstant kører på tesen om, at det er USA der betaler gildet i NATO, og alle andre steder for den sags skyld.

Så hvis Trump skal sikre sin daglige dosis selvfedme, er han nødsaget til konstant at sætte rav i tingene og virke som den store “forretningsmand”, der står stenhårdt på sine brutale krav.
Og her slipper medlemmerne af NATO heller ikke for en ørefigen eller to.

Sikkert er det, at den tvivlsomme regnskabsmetode med at indregne støtten til Ukraine i de 2%, ikke har gang på jord i Trumps verden!

Man kan jo også stille sig selv det spørgsmål, hvorfor vi andre accepterer denne mærkværdige regnemetode?
Måske fordi vi generelt er blevet forført gennem årtiers politik, hvor udregninger altid er baseret på metoder som ingen har en chance for at efterprøve. Der skal altid være en mulighed for fortolkninger, når politikerne vedtager noget. Altid en bagdør man kan klemme sig ud af, når tingene ikke lever op til det forventede.

Se bare på den senest indgåede aftale om CO2 afgiften på landbruget. Her tryller man 40 milliarder frem til finansieringen, når der skal opkøbes landbrugsjord.
At man så ikke har angivet hvor de 40 milliarder skal komme fra, er en anden sag. Igen så er tallene taknemmelige og noget som kan tilrettes og fortolkes, når virkeligheden brænder på hos politikerne.