spot_img

Mark Rutte er den forkerte person for Nato på det rigtige tidspunkt

Få kan med berettigelse sige noget negativt om hollandske Mark Rutte, der bliver Natos næste generalsekretær. Han er blot den forkerte person til jobbet – når det gælder behovet for generationsskifte, geografi og køn. Nu må man kigge mod magtrokade i EU for disse ting.

Natos næste generalsekretær bliver den hollandske premierminister, Mark Rutte, der dermed skriver sig ind i en konservativ tradition for, hvem der kan besidde det højeste embede, som en europæer kan indtage i alliancen – den militære chef er til alle tider en amerikaner.

Rutte mangler ikke erfaring, og han er i Europa politisk kompetent som få. Alligevel er valget forkert – det er denne signaturs helt...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Vi skal gøre det, vi skal for at forsvare Europa«

Abonnement
Statsminister Mette Frederiksen glæder sig ved Nato-mødets afslutning over, at Nato står samlet i støtten til Ukraine. Hun afviser også, at præsident Bidens tydelige tegn på alderdom fylder, når Nato-lederne forhandler. Han leder på ganske fin vis, siger hun. Nato-topmødet i Washington er slut. Men allerede inden præsident Bidens afsluttende...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

3 KOMMENTARER

guest
3 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Henrik Bruun Andersen
Læser
Henrik Bruun Andersen
24. juni 2024 15:08

Jeg er både enig og uenig. I princippet er enig i meget af analysen. Jeg kommer dog frem til, at Mark Rutte er den rette person på det rette tidspunkt.

Netop nu med Ruslands krig i Ukraine, politisk pres fra højrefløjen i Europa og Donald Trump på vej ind i det Hvide Hus, så er tidspunktet netop forkert til et valg baseret på køn, identitet og en geopolitisk placering tæt på frontlinien til Rusland.

Faktisk kan jeg ikke komme i tanke om det være tidspunkt, at vælge f.eks. Sanna Marin eller Kaja Kallas til Nato generalsekretær. Et Østeuropa der lige nu enten er Putin venlig eller for følelsesmæssige involveret (af gode grunde selvfølgelig) i Nato’s østflanke, som vil have svært ved af favne alle Nato lande.
Et Østeuropa der kun vil kigge øst på. En Sydeuropa er helst vil kigge syd på. Et USA hellere vil kigge væk fra Europa og i stedet til Sydøstasien.

Netop nu er ikke tiden, til at lave statements og sende progressive signaler mv. Tiden er til en Nato generalsekretær der ikke rokker båden, men arbejder videre i Stoltenbergs retning, med at få alle Nato lande til at investere væsentligt mere i Europæisk forsvar og få militærindustrien i Europa op i gear.

Når krigen en gang slutter, så kan Nato vælge f.eks. Kaja Kallas til generalsekretær. Det kan jeg sagtes følge. Hun er bare den forkert person for Nato lige nu.

Frank Rasmussen
Læser
Frank Rasmussen
5. juli 2024 9:11

Kan det virkeligt være et argument, at Rutte ikke er en kvinde???!!
Det er den dummeste kommentar jeg længe har læst selv fra en kønspolitiker-mand som Jens Worning.
Selv ikke bemærkning om det udefinerlige Centraleuropa kommer i nærheden.

Robert Teddy Jensen
Læser
Robert Teddy Jensen
26. juni 2024 13:17

Kære forfatter, jeg synes du glemmer at General Bartels var formand for militærkommiteen.