spot_img

Den maritime industri afviser at ville diktere Søværnets fremtid

Det Nationale Partnerskab for det maritime område fremlagde tirsdag sine anbefalinger til etableringen af en national skibsbygningskapacitet. Mens udsigten til store skibsordrer og flere arbejdspladser vækker glæde i dansk industri, frygter andre, at Søværnets operative behov risikerer at komme i anden række.

Tirsdag morgen kunne det Nationale Partnerskab for det maritime område fremlægge sine anbefalinger til, hvordan Danmark kan etablere en national skibsbygningskapacitet og fremover selv bygge sine krigsskibe. Anbefalingerne er blevet til i et samarbejde mellem den maritime industri, forsvarsindustrien og en række andre interessenter. Parterne har tillige opstillet tre mulige...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Bjørn Toft Madsen
Læser
Bjørn Toft Madsen
25. maj 2024 15:33

At begrunde ønsket om “store krigsskibe” med at “det viser at vi vil forsvare Danmark” er dog det tyndeste grundlag jeg nogensinde har hørt for at bygge skibe i stedet for st købe ubåde. Det viser i høj grad, at den stående vits i 5. eskadre (“hvis man blot kunne få helikopter-dæk på en ubåd så er ubådenes fremtid sikret”) var rigtig. “Synlig” er sgu ikke en strategi – kan vi fokusere på overlevelse og evnen til at true fjenden, tak?