spot_img

Terrorangrebet i Moskva fredag viser, at præsident Putins autoritet er udfordret

ANALYSE: Fredagens terrorangreb i Moskva udstillede Putin-regimets manglende evne til at reagere på flere advarsler fra bl.a. USA. Således havde både USA og Putins egne efterretningstjenester advaret mod et terrorangreb. Islamisk Stat har taget ansvaret og dermed vækket et gammelt spøgelse i Rusland.

Ruslands præsident Vladimir Putin har gennem to år konsekvent undgået at bruge ordet krig om det russiske engagement i Ukraine, som i stedet bliver omtalt som en “speciel militæroperation”. Fredag bekendtegjorde Putins talsmand Dmitrij Peskov imidlertid, at Rusland er i krig i Ukraine. Det var muligvis en bevidst plantet fortalelse, og Peskovs udtalelse blev hurtigt...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Bidens alderdom og talefejl overskyggede Nato-topmødet i Washington

Abonnement
ANALYSE: Nato-topmødet i Washington afslørede, at Nato nok står mere samlet og stærkere end i mange år. Men fremtiden afhænger helt af det amerikanske præsidentvalg i november, og derfor var alle øjne rettet mod den amerikanske præsident. Løfterne til Ukraine fra topmødet er massive. Men den økonomiske støtte er...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

9 KOMMENTARER

guest
9 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Claus Andersen
Læser
Claus Andersen
24. marts 2024 20:44

Noget af det værste er, vi allerede få timer efter dette forfærdelige terrorangreb, ser at konspirationsteoretikere påstår det er en false flag operartion.

De påstår endda at mundingsglimtene er falske og den måde treoristerne bevæger sig på, når de skyder de civile, ikke er “rigtig”.

Hvor hjernedøde kan de være?

Sidst ændret 3 måneder siden af Claus Andersen
René V. Nielsen
Læser
René V. Nielsen
25. marts 2024 13:03

Hvis man kigger på de offentliggjorte overvågningsvideoer, går terroristerne ind fra en alm. personbil med synlige våben og rygsække med ammunition og går der fra igen mere end en time senere med det som ligner tomme våben og kører væk i samme bil.
Det som skræmmer er, at de ikke virker til at have rigtigt travlt, som om de ved at de har tid til at slippe væk.

Jeg kan godt forstå at man spørger sig selv om det virkelig tager det russiske antiterrorpoliti mere end halvanden time at køre de ca. 5 km fra deres kaserne til koncerthuset hvor der var rapporter om 4 bevæbnede terrorister.

Det russiske antiterrorpoliti i Moskva må meget tidligt have vidst at det var en lille styrke terrorister, med al den overvågning i Moskva og især ved koncernsalen. Selve koncernsalen er ejet af en oligak som jf. russisk presse for nyligt installerede et omfattende (video) sikkerhedssystem.

Og for det ikke skal være løgn så trænede det russiske antiterrorpoliti netop sådan i aktion for omkring et år siden i samme bygning.

Kan det virkeligt passe at det russiske antiterrorpoliti i Moskva ikke har en beredskabsstyrke som kunne sendes afsted med kort varsel og at optage en indledende kamp med så lille en styrke terrorister?

Husk at samme politistyrke er i stand til at foretage arrestationer overalt i Moskva senest 5 minutter efter du holder stykke anti-Putin papir op for et kamera.

Så hvis nogen overvejer at Putin eller en anden magtgruppe i Rusland – er indblandet, så forstår jeg det godt.

For ellers er konklusionen jo klar – antiterrorpolitiet er jordens største tøsedrenge som kun kan prygle kvinder. Lige så snart der er fare for ens eget helbred, så gemmer de sig.

Selvom Putin er er kendt for netop ”Flase-flag” operationer, så tror jeg ikke at han er indblandet, fordi han for kun 3 eller 4 dage siden i russisk TV hånede Vesten for at forsøge at skræmme Rusland med Vestens advarsler om en forstående terroraktion i Moskva.

Men det betyder ikke, at der ikke er andre fraktioner i Rusland som ønsker at ydmyge Putin og at aktionen er en del af en magtkamp i Rusland.

Sidst ændret 3 måneder siden af René V. Nielsen
Claus Andersen
Læser
Claus Andersen
29. marts 2024 19:16

@Rene,

din tidslinie er helt forkert.

Terroristerne var under 20 minutter, i området før de kørte væk.

IKKE mere end en time, som du skriver.

Kilde: https://nyheder.tv2.dk/udland/2024-03-25-hvorfor-kom-politiet-foerst-da-terrorister-var-vaek-spoerger-russiske-medier

Hvorfra har du oplysninger om teorristerne var i området i mere end en time?

Finn Bjerrehave
Læser
Finn Bjerrehave
26. marts 2024 14:20

I min fantasi tilskriver jeg 100% ansvaret på Putin, hvor beviset blev, 4 terrorrister arresteret, i den vilde verden ville sådan en situation ikke opstå hvor terrorrister efter en rædselsgerning lader sig arrestere, kun kamp til døden da døden kun vil blive enden på gerningen gennem unødvendigt tortur. Putin vil nemlig indføre værnepligt og sende mere krigsføde til den kostbare front, hvor ca.900 soldater dagligt dør, og panserkøretøjer opløses af droner, kan denne tossede krig aldrig finde en ende?

Claus Andersen
Læser
Claus Andersen
28. marts 2024 12:13

@Rene,

du misforstår måske også mit oprindelige indlæg.

Jeg mener at både mundingsglimt og bevægemåder IKKE er unaturlige, men nøjagtigt som man kunne forvente.

Min baggrund?

Masser af udsendelser blandt andet til Afghanistan, Irak og andre steder.

Derudover har jeg en god og solid baggrund inden for våbenbrug og håndtering, med masser af skud bag både AK-47, AK-74 og PKM.

Hvad er din baggrund?

René V. Nielsen
Læser
René V. Nielsen
26. marts 2024 22:14

@Claus Andersen
Jeg vil gerne takke dig for at jeg nu ved at der er noget som hedder “Rumble”
Jeg skriver i mit indlæg hvorfra jeg har min viden uden direkte at bruge ordet YouTube – det ved du så nu. Måske du på samme vis vis dele din(e) kilde(r)?
Jeg er især interesseret i at vide hvorfra din viden om mundingsglimt og terroristers unaturlige bevægemåde og konspirationsteoretikere kommer fra?
Jeg spørger fordi jeg ikke har set nogen seriøse kommentartorer omtale dette? Rent faktisk siger АРХАНГЕЛ СПЕЦНАЗА, WarGonzo, ЛИСА BASILIO og СОЛОВЬЁВ det modsatte.
De omtaler netop terroristernes militær træning, evnen til at skifte magasin under kampen og en masse andre evner.
Vær venlig at dele dine kilder!

Jan Sørensen
Læser
Jan Sørensen
3. april 2024 19:39

Terrorangreb finder sted overalt i verden. – Typisk begået af islamister.

At det skulle være særligt ydmygende for præsident Putin, har jeg godt nok svært ved at se?

Var 9/11 egentlig ikke langt mere ydmygende for USAs ledelse???…

Claus Andersen
Læser
Claus Andersen
28. marts 2024 11:42

@Rene

Min kilde er “X”

Claus Andersen
Læser
Claus Andersen
26. marts 2024 7:22

@Rene,

Du skal ikke tro på alt de skriver på Rumble.