spot_img

Rod i regnskaber får ministerier til at stoppe støtte til Atlantsammenslutningen

Udenrigsministeriet og Forsvarsministeriet sætter samarbejdet med den sikkerhedspolitiske tænketank Atlantsammenslutningen i bero. Den har årligt modtaget over 1 mio. kr. i støtte fra de to ministerier, men mangler stadig at aflevere regnskaber for 2022 og 2023. De er dog på vej lover generalsekretær, som har været alvorlig syg.

Kassen lukker. Så kort man beskrive situationen for tænketanken Atlantsammenslutningen, som hvert år modtager mere end 1 mio. kr. i støtte fra staten. Udenrigsministeriet støtter Atlantsammenslutningen med 790.000 kr. årligt, mens Forsvarsministeriet betaler 300.000 kr. om året. Den finansielle støtte kræver, at Atlantsammenslutningen til gengæld...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Bidens alderdom og talefejl overskyggede Nato-topmødet i Washington

Abonnement
ANALYSE: Nato-topmødet i Washington afslørede, at Nato nok står mere samlet og stærkere end i mange år. Men fremtiden afhænger helt af det amerikanske præsidentvalg i november, og derfor var alle øjne rettet mod den amerikanske præsident. Løfterne til Ukraine fra topmødet er massive. Men den økonomiske støtte er...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

4 KOMMENTARER

guest
4 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Jeppe Plenge Trautner
Læser
Jeppe Plenge Trautner
6. marts 2024 21:01

Atlantsammenslutningen har også i de mange år før 2022 hvor interessen for NATO og Forsvaret var minimal, gjort særdeles meget godt for begge. Men den er lillebitte og derfor sårbar.

Måske burde Repræsentantskabet have trommet midler til regnskabshjælp op, da sygdom ramte generalsekretæren.

Der er en god håndfuld forsvars-relaterede organisationer i Danmark. De er alle bittesmå, og drevet af frivilllige med en halv eller måske en enkelt ansat. I nabolandene er sådanne organisationer relativt store med fem-ti ansatte eller flere. Her i landet har kun Forsvarets fagforeninger styrke til for alvor at influere, og deres interesse er medlemmernes. Ærgerligt det er sådan, for Forsvaret ville næppe være faldet så dybt, hvis flere så på og støttede det udefra.

Tonny Møller Nielsen
Læser
Tonny Møller Nielsen
7. marts 2024 9:31

Hvad har sygdommen med regnskabet at gøre ?

Ulrik Allan Simoni
Læser
Ulrik Allan Simoni
7. marts 2024 17:25

Tvivler på at internationale våbenfabrikanter kan kaldes en “svag” repræsentation med deres globale lobbyvirksomhed, og Rasmussen Global er jo den ledende talsmand for den amerikanske våbenlobby her i Danmark og for den sags skyld nok også resten af Europa givet firmaets meget aggressive retorik ift både Ukraine og Taiwan. Det er ihvertfald ikke den europæiske forsvarsindustri, der fremmes fra den kant…

John Winkler Neumann
Læser
John Winkler Neumann
6. marts 2024 16:49

Med mindre der er tale om meget rod, synes tidspunktet at være ret uheldigt