spot_img

Lund Poulsen burde ikke juble over at nå Nato-målet – han burde skamme sig

KOMMENTAR: Torsdag den 15. februar 2024 vil gå over i Natos historie som en sort dag, hvor alliancen skiftede spor fra troværdig og ærlig kommunikation til ren spin og hokus-pokus i bedste tryllekunstner Harry Houdini-stil. Det gavner hverken alliancen eller dem, der frygter Donald Trump som USA’s præsident igen.

USA’s ambassadør i Danmarks sagde det med al ønskelig tydelighed, da jeg interviewede ham på den amerikanske ambassade i København i december: Militær støtte til Ukraine talte ikke med i opgørelsen til Nato over, hvor stor en procentdel af bnp som Danmark bruger på forsvar. Det var før jul. I dag har den amerikanske pibe øjensynligt fået en anden lyd.

Torsdag...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Forsvaret er ramt af sin egen bemandingssucces

Abonnement
INTERVIEW. Når Forsvaret fattes penge, har det blandt andet at gøre med uventet succes på bemandingsfronten, fortæller viceforsvarschef Kenneth Pedersen. Han forstår soldaternes frustrationer over tvungen afspadsering, ansættelsesstop og mangel på basale fornødenheder, men maner til besindighed. Det er nødvendigt at slå bremserne i, så tempoet er afstemt med...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

8 KOMMENTARER

guest
8 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Jens Nielsen
Læser
Jens Nielsen
16. februar 2024 1:42

Godt brølt Peter

Morten H. W. Madsen
Læser
Morten H. W. Madsen
16. februar 2024 14:54

Man er efterhånden mere bange for Christiansborg en Putin og Trump
når dem man skal have tiltro til at varetage ens sikkerhed svigter så groft
så er det ikke sjovt mere

Mickei Reinhold Jacobsen
Læser
Mickei Reinhold Jacobsen
16. februar 2024 17:14

Hvor føler man sig beroliget, når man hører udtalelsen fra Forsvarsministeren og NATO ledelsen!
Nu kan vi endelig lægge os trygt til at sove om natten, velvidende at Ukraine har vores ryg og med vores kontanter på kontoen kan sende deres medborgerer i døden, så vi kan nyde freden her til lands.

Som det hør og bør være i det danske samfund, så sikrer vores politikere at danskernes bekymringer forsvinder med et trylleslag, så snart man outsourcer problemerne. Inden længe vil ventetiderne på hospitalerne, manglende pleje af vores ældre medborgere, manglen på arbejdskraft og gud ved hvilke andre ting, forsvinde som dug for solen; igen ved hjælp af et par cirkulære sving med tryllestaven (læs outsourcing).

Og så kan vores politikere med ro i sjælen imødegå det kommende valg, hvor de igen vil indtage taburetterne og kan genoptage deres yndlingsbeskæftigelse, den eneste som de reelt behersker, nemlig at aktivere sine spindoktorer og få os alle til at kigge til venstre, samtidigt med at samfundet kører ud over kanten til højre…

Vi bør takke guderne for begreberne Outsourcing og New Public Management!
For hvordan skulle vi ellers have tid til, at gå rundt og klippe hinanden?

Torben Rønne
Læser
Torben Rønne
17. februar 2024 22:10

Aldrig mere en 9. april!
Er blevet til
Altid klar til en 9. april!

Skammeligt, forkasteligt og desværre typisk dansk. Altid klogere end de andre, og altid klar til at snyde på vægten.

Henrik Hammer
Læser
Henrik Hammer
18. februar 2024 23:32

God kommentar, og hvor er det dog ærgerligt, at regeringen forkuserer mere på at nå de 2 % end at styrke det danske forsvar. Og som skrevet står; de burde skamme sig. I alt for mange år har de spillet hazard med vores sikkerhed. Det er på tide, at de tager ansvar, og virkelig viser, at der tager Danmarks forsvar alvorligt.

Sidst ændret 5 måneder siden af Henrik Hammer
Carsten Holm Albrektsen
Læser
Carsten Holm Albrektsen
18. februar 2024 9:34

Ja, det er spin af værste skuffe. Der er jo fint råderum i DK til at løfte forsvarets ramme samtidigt med vores bidrag til Ukraine. Hvorfor afvente til 2028 før forsvarets ramme hæves, det er ufatteligt når alle ved at vores forsvar er nedslidt.

Sidst ændret 5 måneder siden af Carsten Holm Albrektsen
Bjørn Christensen
Læser
Bjørn Christensen
19. februar 2024 15:59

Tak Peter og OLFI for din/jeres konstante fokus på manglerne i forsvaret. Troels Lund har fået sine 2 % (på papiret) forsvaret har ikke. Mette Frederiksen åbner ammunitionsfabrikker i Tyskland, men ikke i Danmark. Mette Frederiksens ageren viser med al tydelighed, at en international toppost er vigtigere end forsvaret af Danmark. Uforståeligt og skammeligt.

Sidst ændret 5 måneder siden af Bjørn Christensen
Ib Grønvaldt
Læser
Ib Grønvaldt
21. februar 2024 17:57

Er der grund til især at bede den forsvarsminister, som indtil nu har gjort mest for at bryde dødvandet, om at skamme sig? Det er jo hele den politiske tidsånd siden 1989, der har ført til besparelserne, og selv de ellers mest forsvarstro partier har accepteret dem uden at råbe op.