spot_img

»Ny, uvildig undersøgelse er en kæmpe mistillidserklæring til systemet«

Tirsdagens pressemøde om redegørelsen for artilleriindkøbet hos israelske Elbit besvarede ingen af sagens væsentligste spørgsmål. Derfor vil regeringen nu bestille en ny, uvildig undersøgelse af forløbet. Det kan kun tolkes som en »kæmpe mistillidserklæring« fra Jakob Ellemann-Jensen, mener politisk kommentator Hans Engell.

Havde man ventet klare svar på, hvorfor Folketinget modtog lodret forkerte oplysninger forud for hasteindkøbet af artilleri hos israelske Elbit, forlod eller slukkede man for tirsdagens pressemøde i Forsvarsministeriet med uforrettet sag. Det står stadig ikke klart, hvorfor det skulle gå så stærkt med at indkøbe artilleripjecerne, og endnu ved...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Et kriseramt Boeing retter blikket mod Europa og udvider på hjemmebanen

Abonnement
REPORTAGE: Boeings civile forretning står i problemer til halsen, men koncernens forsvarsgren øjner store salg til et oprustningsvilligt Europa. Senere på måneden viser Boeing sine produkter frem på flyshowet i Farnborough, og som en del af optakten inviterede flygiganten OLFI og en række andre europæiske og amerikanske forsvarsmedier på...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

3 KOMMENTARER

guest
3 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Palle Randløv
Læser
Palle Randløv
10. august 2023 23:52

Tja, JEJ vil hellere kaste embedsværket under kampvognen, end selv tage ansvaret. Gad vide hvem han har lært det af…..

Johnny Madsen
Læser
Johnny Madsen
9. august 2023 15:17

Jeg er meget enig med Hans Engel omkring det skader FMI gevaldigt
Men den kære Jakob Ellemann burde som en god leder tage ansvar som Søren Gade gjorde at stoppe som minister da man ikke kan undskylde hele tiden.
Han er en meget svag leder og er bange for at miste sin taburet.
Vores forsvar lider i den grad af mangel på ansvarlige ledere og ansvarlige officerer der tør sige fra og tage ansvar i stedet for at bortforklarer. Forsvaret er i så ringe en forfatning som aldrig set før og så vil forsvarsministeren have en uvildig redegørelse for at rede sit eget skind føj det er kujonagtigt.
Jeg har tjent systemet i 16 år som soldat og 25 i HJV og er fra den kolde krigs tid og alle kan huske den trussel fra dengang men er IKKE at sammenligne med det der er i dag.
Hvor er vores forsvarsminister henne i at vise lederskab, ansvar og pligtfølelse for soldaterne der udføre et FANTASTISK arbejde med det de har hvilket IKKE er meget.
Troels Lund har virket som en særdeles god forsvarsminister i forhold til Ellemann som er handlingslammet og ikke virker troværdig.

Ib Grønvaldt
Læser
Ib Grønvaldt
9. august 2023 21:10

Lidt at tænke over

  1. Berlingske gengav formuleringen af det med 30. januar-fristen. Dengang tænkte jeg: “Det ligner, at en embedsmand har villet få folk til at læse “kontraktindgåelse”, men at han/hun bevidst har skrevet det sådan, at man kan forsvare at sige, at man jo skal læse det, som om det bare haster”. Nemlig fordi Artilleriet har glædet sig til at få noget at skyde med – nu går det til Ukraine i stedet, og hvis man ikke skal opleve personaleflugt, må man skaffe sig noget andet, som man ved duer, og som FMI ikke får mulighed for at forsinke for at “ombygge det til danske forhold”.
  2. Ingen avis synes at have lagt mærke til, at Rasmus Jarlov klagede over at være 30 km fra den russiske grænse uden mobiltelefon i de to timer, hvor han skulle sige ja eller nej til Elbit-købet, og at Jacob Ellemann-Jensen var med på den samme tur. Det sidste må gøre det ret usandsynligt, at Jacob Ellemann-Jensen har set den endeligt fremsendte skrivelse, endsige skrevet den under.

Og så håber jeg, at de, som en dag skal konkludere af advokatundersøgelsen, husker, at en dårlig organisationsstruktur kan gøre livet surt og besværligt for selv de dygtigste og mest positive, og at selv den bedste organisationsstruktur omvendt intet løser, hvis ikke personerne er positive og samarbejdsvillige, og sagsgangene, procedurerne, ikke er velbeskrevne. Og der kan vel også ske forbedringer medens man venter på undersøgelsen?