spot_img

Regeringen håner Forsvarets ansatte ved at prale med at nå 2 pct. af bnp i 2023

ANALYSE: Det kan godt være, at regeringen med massiv milliardstøtte til Ukraines militær kommer op på at bruge to pct. af bnp på forsvar i 2023 og 2024. Men glæden kan være kortvarig, for i Forsvaret opfatter man de rundhåndede milliarder som beskæmmende. Vel skal vi hjælpe Ukraine, men det må ikke ske på bekostning af det danske forsvar, og det er præcis, hvad det gør.

På anden pinsedags mandag fortalte den fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) en nyhed på Facebook, som fik læserne til at spærre øjnene op. I 2023 og 2024 kommer Danmark til at opfylde Natos målsætning fra topmødet i Wales i 2014 om, at hvert medlemsland skal bruge minimum 2 pct. af bnp...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Claus Andersen
Læser
Claus Andersen
30. maj 2023 8:19

Så mangler vi bare at politikerne oplyser os om hvor mange penge vi får retur fra EU.

Nøjagtigt som vi har fået efter de andre donationer til Ukraine.

Selvfølgelig bliver de penge tilbageført til Forsvaret?

Prøv at spørge politikerne, eller Forsvarets øverste ledelse, om det og I vil se dem forsøge at undgå at besvare spørgsmålet for alt i verden.