spot_img

Hæren kan øjensynligt se frem til at få Skyranger-luftværn til Piranha V, men …

OPDATERET: Ifølge OLFIs oplysninger vil Forsvarsministeriets Materiel og Indkøbsstyrelse snart annoncere det våbensystem, som skal udgøre rygraden i Hærens kommende luftværn. Der bliver tale om en løsning, som præsenteres som en hyldevare, men som ikke er solgt til andre lande i samme konfiguration og derfor stadig kræver et vist udviklingsarbejde.

Hærens længe ventede luftværn tager snart et vigtigt skridt i retningen af at blive til virkelighed. Diskussionen om, hvad Hæren konkret har brug for, har fyldt en del i den offentlige debat, men nu skulle beslutningen om konfigurationen altså være truffet hos de relevante myndigheder.

Ifølge OLFIs oplysninger er...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Et kriseramt Boeing retter blikket mod Europa og udvider på hjemmebanen

Abonnement
REPORTAGE: Boeings civile forretning står i problemer til halsen, men koncernens forsvarsgren øjner store salg til et oprustningsvilligt Europa. Senere på måneden viser Boeing sine produkter frem på flyshowet i Farnborough, og som en del af optakten inviterede flygiganten OLFI og en række andre europæiske og amerikanske forsvarsmedier på...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

9 KOMMENTARER

guest
9 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Morten Knorborg Poulsen
Læser
Morten Knorborg Poulsen
16. maj 2023 7:54

Altså den her artikel giver ingen mening?…..Det her er skyshield systemet :
https://en.wikipedia.org/wiki/Skyshield
Den eksisterer kun i 35mm og er primært et semi-stationært system til at beskytte baser, infrastruktur mm.
Den findes dog også i en mobil udgave der kaldes :
https://en.wikipedia.org/wiki/Skyranger_35
Igen et rent kanonbaseret system uden missiler.
Det har tilgengæld “lillebroderen” med 30mm kanon :
https://en.wikipedia.org/wiki/Skyranger_30
Det bringer os til det med vægten. Piranha 5 har en TEKNISK totalvægt på ca 33 tons, men i den normale danske infanteriudgave er den FAKTISKE vægt kun ca 22 tons med det nuværende beskyttelsesniveau (level 4).
Skyshield/Skyranger 35 systemet vejer under 4.5 tons totalt mens 30mm versionen MED missiler er ca 2 tons lettere. Uanset hvad er der altså rigelig vægtmargen på Piranha 5 til at bære begge systemer.
Iøvrigt er det ikke muligt at fjerne pansring fra Piranha 5 da den i dansk tjeneste slet ikke HAR ekstra pansring(add-on armor)men kun er beskyttet at det panserstål skroget er bygget af . (Frontpanseret har et ekstra lag men det er en fast integreret del af designet.)

Henrik Bruun Andersen
Læser
Henrik Bruun Andersen
16. maj 2023 18:48

Skønt at FMI vælger en god pålidelig kvalitetsløsning fra Rheinmetall med Skyranger til 1. brigade, og det skal integreres i det samlede C2 system for luftværn

Jakob Henius
Læser
Jakob Henius
17. maj 2023 15:56

Per Saugmann, hvorfor så negativ? Man indkøber et markedstilgængeligt system og monterer det på et allerede indfaset køretøj. Vel at mærke et køretøj som netop er købt mhp at kunne agere platform for en række forskellige – også fremtidige – systemer. Ville du hellere have købt et luftværnssystem under udvikling samt en helt ny køretøjsplatform?

Flemming Toftdahl-Olesen
Læser
Flemming Toftdahl-Olesen
17. maj 2023 19:54

Godt at se at der sker lidt på antiluftskytsområdet. Tak til Kasper Junge Vester for en god orientering og til Morten Knorborg Poulsen for oplysninger om PIRANHA frivægt og totalvægt.
30 mm kanonen er vel en Oerlikon kanon fra OERLIKON-CONTRAVES, et schweizisk firma, som indgår i RHEINMETALL gruppen. Anses kanonen for at være schweizisk eller tysk?
Jeg tænker på om vi skal have tilladelse til evt. videresalg fra Schweiz eller fra Tyskland.
Det samme gør sig gældende med ammunitionen. Schweiz var meget længe om at give Tyskland lov til at hjælpe Ukraine med GEPARD, grundet 35 mm Oerlikonkanon og ammunition.

Laurits Jensen
Læser
Laurits Jensen
15. maj 2023 19:40

Kanonen, eller en der er nært beslægtet, sidder i forvejen på søværnets fregatter. Da den i sin tid blev implementeret, var det første gang den skulle til søs! – Med hvad det nu indebar af komplikationer.

Morten Rasmussen
Læser
Morten Rasmussen
22. juni 2023 13:24

Bemærk betragtningen “»Det glæder mig, at vi med valget af Skyranger anskaffer det mest moderne luftværn til Hæren. Samtidig ønsker andre lande, herunder Tyskland, at anskaffe Skyranger, så vi vil kunne samarbejde med andre lande om uddannelse, ammunition, reservedele og løbende opdateringer af systemet….”
Nu burde nogle kvikke journalister s¨spørge den gode general om det virkelig kan være så vigtigt, når vi nu har valgt et artillerisystem som ingen af vores alliancepartnere har.
Men det er nok at forvente lige lovligt meget af journaliststanden…

 

Jan Sørensen
Læser
Jan Sørensen
7. juni 2023 19:42

“Egen konfiguration”.

Det lyder nøjagtig som IC4 togene om igen!!

Per Saugmann
Læser
Per Saugmann
15. maj 2023 15:36

Igen indkøb af model DK. Virker bekendt.