Forsvaret lancerer uniform-på-jobbet-dag og aflyser den igen efter halvanden uge

4
Den 2. maj lancerede Forsvaret uniform-på-jobbet-dagen, men allerede den 13. maj blev dagen aflyst igen.

Den 7. juni skulle have været dagen, hvor reservister og hjemmeværnsfolk kunne tage uniformen på, når de gik på arbejde eller mødte op på deres studie. Dagen blev lanceret den 2. maj, men nu er den aflyst igen, fordi der ikke har været tilstrækkelig tid til at sikre kvalitet i arrangementet. Aflysningen undrer oberstløjtnant af reserven, som er ambassadør for organisationen InterForce.

Det vækker undren og forbavselse, at Forvaret med kort varsel har aflyst den længe planlagte uniform-på-jobbet-dag. Den skulle have fundet sted den 7. juni og blev officielt lanceret den 2. maj med en pressemeddelelse og et brev underskrevet af bl.a. forsvarschef Flemming Lentfer. Men lørdag kom der en kontramelding om, at arrangementet er aflyst – under to uger efter, at dagen blev lanceret.

Beslutningen om at aflyse dagen overrasker oberstløjtnant af reserven Claus Bretton-Meyer, som ved siden af sin civile erhvervskarriere er ambassadør for organisationen InterForce i Storkøbenhavn og arbejder med informationsoperationer ved Natos Multi National Divsion North i Letland.

»Jeg forstår ikke, hvad der er gået galt, og det er dybt skuffende. Man har markedsført dagen, og Forsvaret har selv været med til det,« siger han.

Har hentet inspiration i Storbritannien og Sverige

I Sverige har de i flere år afholdt den såkaldte ”uniform-på-jobbet-dag” for at synliggøre og vække interesse for Hjemmeværnet og reserven, og det samme har man gjort i Storbritannien med den såkaldte ”Uniform-To-Work-Day”. Med inspiration fra udlandet var det således planen, at Danmark i år ville følge i briternes og svenskernes fodspor.

Artiklen fortsætter under videoen …

»Dagen vil i år og fremover markeres den første onsdag i juni måned. På denne dag vil alle reservister og frivillige i Forsvaret, Hjemmeværnet, Beredskabsstyrelsen og Kystredningstjenesten kunne tage på job eller studie i deres uniform, hvis deres arbejdsplads eller studiested tillader det,« stod der i brevet fra den 2. maj underskrevet af forsvarschef Flemming Lentfer, direktør Laila Reenberg fra Beredskabsstyrelsen, kommitteret for Hjemmeværnet, Torsten Schack Pedersen, og generalmajor Jens Garly, som er chef for Hjemmeværnet.

Ifølge brevet er det formålet med Uniform på jobbet-dagen, at reservisterne og de frivillige kan komme i dialog med kollegaer og medstuderende om den indsats, de yder for Danmark. Dagen skal også vise, hvor mange ildsjæle der brænder for at gøre en ekstra indsats for, at borgerne kan have et godt og trygt samfund.

»I en tid med cybertrusler, pandemier, ekstremt vejr og krig i Europa er der mere end nogensinde før brug for frivillige og reservister fra Forsvaret, Hjemmeværnet, Beredskabsstyrelsen og Kystredningstjenesten. Med deres kompetencer og engagement er de ikke bare en kæmpe gevinst for det danske forsvar og beredskab. Det er de også for deres civile arbejdspladser og studiesteder,« fremgik det således af brevet.

Hjemmeside lukket efter lancering

Lørdag modtog alle virksomheder tilmeldt InterForce en mail om, at arrangementet er aflyst.

»I sidste uge udsendte vi et brev, hvori vi fortalte, at der indføres en Uniform på jobbet-dag i Danmark d. 7. juni. Vedhæftet var et orienteringsbrev, underskrevet af forsvarschefen, chefen og den kommitterede fra Hjemmeværnet samt direktøren for Beredskabsstyrelsen. Kort efter blev hjemmesiden med yderligere information om dagen dog lukket. Vi må nu med beklagelse meddele, at der trods stor støtte landet over alligevel ikke bliver gennemført en Uniform på jobbet-dag i 2023. Det skyldes, at vi har måtte konstatere, at der desværre ikke har været tilstrækkelig med tid til at sikre den fornødne kvalitet i forbindelse med selve udrulningen af dagen i år.«

Som ambassadør for InterForce ærgrer det Claus Bretton-Meyer, at uniform-på-jobbet-dagen er aflyst.

»Det er en enorm skuffelse, og jeg kan ikke se argumentet for, hvorfor man skulle aflyse det,« siger han.

OLFI har ikke kunnet få uddybet, hvad der ligger bag aflysningen ud over manglende kvalitet i afviklingen.

guest
4 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Inline Feedback
Læs alle kommentarer