spot_img

Søren Pind vil have placeret et ansvar for efterslæbet på 38 mia. kr. i Forsvaret

Et efterslæb på 38 mia. kr. Det er, hvad Forsvarsministeriet øjensynligt har afdækket i det såkaldte “kasseeftersyn”. Men hvordan kan det opstå, uden at hverken Forsvarets ledelse eller Forsvarsministeriet har råbt vagt i gevær? Den tidligere Venstre-minister vil have undersøgt sagen til bunds og placeret et ansvar. Og så vil han have gjort op med forvaltningskulturen, hvor man ikke tør fortælle sandheden.

Selvfølgelig har politikerne det overordnede ansvar for, at Forsvaret i øjeblikket ligner en skrotbunke med alt for få soldater, udpint materiel, en bygningsmasse med råd og svamp og mangel på alt lige fra køretøjer, våben og ammunition til reservedele, uniformer og...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Et kriseramt Boeing retter blikket mod Europa og udvider på hjemmebanen

Abonnement
REPORTAGE: Boeings civile forretning står i problemer til halsen, men koncernens forsvarsgren øjner store salg til et oprustningsvilligt Europa. Senere på måneden viser Boeing sine produkter frem på flyshowet i Farnborough, og som en del af optakten inviterede flygiganten OLFI og en række andre europæiske og amerikanske forsvarsmedier på...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

4 KOMMENTARER

guest
4 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Wedell Christensen
Læser
Wedell Christensen
21. april 2023 9:30

Der er kun een holdningsmæssig værdi for ledere og chefer i Forsvaret (inkl. styrelser): Karriere. De bliver jo i virkeligheden bedømt på deres “holdning” – ikke på deres faglige kvalifikation, da det er meget få, der har en sådan specielt i støttestrukturen eller tilsvarende funktioner i det operative. Den faglige kompetence defineres af chefer og lederes grad/rang – ikke deres funktion. Ve den, der udviser manglende “holdning”, forstået som tilpasning!
At der er rod i Forsvarets økonomi er intet under: Hvor mange chefer og ledere har en driftsøkonomisk uddannelse, en logistisk uddannelse, en elementær teknisk uddannelse eller en elementær økonomisk uddannelse, udover nogle korte kurser i et beskyttet miljø? Men de har alle sammen en grad/rang i klassifikationssystemets personale-niveauer 300 og 400.
Offentligheden behøver ikke undre sig over personalets afgang fra Forsvaret. Også personale i dårligt ledede civile virksomheder finder andre græsgange.

Aslak Stage
Læser
Aslak Stage
22. april 2023 16:13

Søren Pind kunne passende selv starte med at tage ansvar, sammen med hans parti og de øvrige politikere inde i folketinget. At han kommer nu og er forarget over at Forvaret er i den tilstand det er jo hyklerisk og ikke mindst pinligt.
Hans eget parti har stået for en massiv nedskæring af Forsvaret i de sidste tyve år. Og der er mange som har gjort opmærksom på konsekvenserne af det.
Adskillige fra officersgruppen, sergent og konstabelgruppen på flere niveauer har i to årtier gjort opmærksom på at man har ladet forsvaret slide ned til sokkeholderne og har ødelagt det indefra og udefra fordi man har lavet konstante besparelser på forsvaret.
Udsendelser til Bosnien, Irak, Afghanistan, piratjagt med mere har været nedslidende og man har intet reelt gjort for at rette op på det.
Og kære Søren Pind, det har det du og alle dine politikerkollegaer været vidende om de sidste tyve år. I har bare ikke gidet tage ansvar!
Sværere er det ikke.

Jens Nielsen
Læser
Jens Nielsen
22. april 2023 10:58

Kommentar til Wedell C.
Kunne jeg give dit indlæg 100 Toms up , så gjorde jeg det, du ramme lige ned i det som er problemet – nemlig det at karrierer er det vigtigste for de øverste officerer i forsvaret – skide være med danmarks sikkerhed og forsvarets tilstand.
Sådan har det ikke været altid – til deres forsvar vil jeg sige at officererne desværre blevet “banket” på plads af politikerne i en periode på 20 – 30 år, som blev ved med at nedsparet forsvaret til under sokkeholderne – og et nu ikke længere funktionsdygtigt forsvar – andet end nogle få spydspids enheder, som iøvrigt også er alvorligt på skideren.
Når politikerne sagde hop, sagde officerene bare Javel, hvor højt.
For hvis de ikke gjorde det, så fik de ikke den næste forfremmelse, at vi har sådan et system i danmark er utrolig usund, da vi jo IKKE får den FAGLIGE KORREKTE indstilling fra forsvaret som man kan regne med – nej, man får det som politikerne gerne vil høre på et givent tidspunkt.
Problemet er bare at det går ud over Danmarks sikkerhed og derfor skal det system ændres og der kunne politikerne starte med at udvise omtanke og klogskab for en gangs skyld og så få lave det nuværende tåbelige system om med at forsvarschefen ikke er øverste ansvarlige chef for forsvaret og ALLE dens styrelser ( De skal iøvrigt også laves om).
Giv nu ansvaret tilbage til forsvarschefen og få ret, pligt og ansvar til at følges ad, så vi f.eks kan få regimentschefen til rent faktisk til at være regimentschef og være ansvarlig for både kasernen, personel, materiel, økonomi m.m.
Den her mærkelige tilgang til at ingen har ansvaret for noget som helst, den dur simpelthen ikke.
Jens

Palle Randløv
Læser
Palle Randløv
23. april 2023 0:50

@ Wedell: Lige på kornet.
I starten af 0-erne forsøgte man ad udskifte visse stillinger i økonomi og regnskab ved enhederne med officerer på samme niveau, eneste kvalifikation i forhold til stillingen var den militære grad, men ingen egentlig økonomisk eller regnskabsmæssig uddannelse, idet “officersgraden i sig selv var nok”. Den gik dog ikke Granberg, idet visse stillinger kræver en uddannelse udi funktionen, men man forsøgte….
Jeg kunne godt tænke mig at man slap Forsvarets Interne Revision og Rigsrevisionen løs på Forsvaret, uden begrænsninger, Helhedsinspektion hele vejen rundt (jeg får koldsved på panden bare ved tanken).