Henrik Ryberg stiller sig fra 1. april i spidsen for Søværnskommandoen

3
Kontreadmiral Henrik Ryberg bliver ny chef for Søværnskommandoen med virkning fra 1. april, skriver han i en mail til Forsvarsakademiets ansatte. Foto: Ernstved

Kontreadmiral Henrik Ryberg tiltræder lørdag den 1. april som chef for Søværnskommandoen. Dermed forlader han med kort varsel sin stilling som chef på Forsvarsakademiet og overtager for Søværnets fungerende chef, Carsten Fjord-Larsen, der har været fungerende chef siden slutningen af april 2022.

Forsvarsakademiets chef, kontreadmiral Henrik Ryberg, tiltræder lørdag den 1. april stillingen som Søværnskommandoens nye chef. Det skriver han i en mail udsendt til Forsvarsakademiets personale fredag eftermiddag.

Henrik Ryberg overtager posten fra flotilleadmiral Carsten Fjord-Larsen, der har været fungerende chef siden 25. april sidste år, hvor han trådte til og afløste kontreadmiral Torben Mikkelsen, der i den forbindelse blev programchef for Forsvarets Skibsprogram. Men nu får Søværnet altså igen en permanent frontfigur.

»Det er med kort varsel besluttet, at jeg skal overtage stillingen som chef for Søværnet fra den 1/4,« skriver Henrik Ryberg til sine snart tidligere medarbejdere på Forsvarsakademiet.

I mailen understreger Henrik Ryberg, at han har været glad for tiden som chef for Forsvarsakademiet, hvilket han har været siden maj 2018.

»Når alt dette er sagt, er det også en kæmpe anerkendelse at få chancen for at blive chef for Søværnet. Det ligger vel alt andet lige i de fleste søofficerers DNA, at man godt kunne tænke sig at blive chef for Søværnet en dag. Den er så kommet til mig nu, og det er jeg selvfølgelig rigtig tilfreds med, at jeg også når at få afprøvet inden min pensionering,« fremgår det videre af mailen, som fortsætter:

»Det betyder jo også desværre, at jeg må klippe det ledelsesmæssige bånd til jer. Jeg kan dog garantere, at mit hjerte til Forsvarets uddannelser er 100% intakt, og jeg vil følge jer i kulissen og sikre, at vores mange tanker og initiativer alt andet lige kommer i endnu større fokus i Søværnet«

Hvem der afløser Henrik Ryberg på chefposten på Forsvarsakademiet, står endnu hen i det uvisse.

Opdateres …

 

guest
3 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Inline Feedback
Læs alle kommentarer