spot_img

Henrik Ryberg stiller sig fra 1. april i spidsen for Søværnskommandoen

Debatindlæg

Debatindlægget er udtryk for skribentens egne holdninger.

Kontreadmiral Henrik Ryberg tiltræder lørdag den 1. april som chef for Søværnskommandoen. Dermed forlader han med kort varsel sin stilling som chef på Forsvarsakademiet og overtager for Søværnets fungerende chef, Carsten Fjord-Larsen, der har været fungerende chef siden slutningen af april 2022.

Forsvarsakademiets chef, kontreadmiral Henrik Ryberg, tiltræder lørdag den 1. april stillingen som Søværnskommandoens nye chef. Det skriver han i en mail udsendt til Forsvarsakademiets personale fredag eftermiddag.

Henrik Ryberg overtager posten fra flotilleadmiral Carsten Fjord-Larsen, der har været fungerende chef siden 25. april sidste år, hvor han trådte til og afløste kontreadmiral Torben Mikkelsen, der i den forbindelse blev programchef for Forsvarets Skibsprogram. Men nu får Søværnet altså igen en permanent frontfigur.

»Det er med kort varsel besluttet, at jeg skal overtage stillingen som chef for Søværnet fra den 1/4,« skriver Henrik Ryberg til sine snart tidligere medarbejdere på Forsvarsakademiet.

I mailen understreger Henrik Ryberg, at han har været glad for tiden som chef for Forsvarsakademiet, hvilket han har været siden maj 2018.

»Når alt dette er sagt, er det også en kæmpe anerkendelse at få chancen for at blive chef for Søværnet. Det ligger vel alt andet lige i de fleste søofficerers DNA, at man godt kunne tænke sig at blive chef for Søværnet en dag. Den er så kommet til mig nu, og det er jeg selvfølgelig rigtig tilfreds med, at jeg også når at få afprøvet inden min pensionering,« fremgår det videre af mailen, som fortsætter:

»Det betyder jo også desværre, at jeg må klippe det ledelsesmæssige bånd til jer. Jeg kan dog garantere, at mit hjerte til Forsvarets uddannelser er 100% intakt, og jeg vil følge jer i kulissen og sikre, at vores mange tanker og initiativer alt andet lige kommer i endnu større fokus i Søværnet«

Hvem der afløser Henrik Ryberg på chefposten på Forsvarsakademiet, står endnu hen i det uvisse.

Opdateres …

 

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Forsvarsministeriet har udviklet sig til det rene Ebberød Bank

Abonnement
KOMMENTAR: Forsvarsministeriets Personalestyrelse har lige brugt 13 mio. kr. på en hvervekampagne, som har til formål at tiltrække nye og fastholde nuværende medarbejdere på hele Forsvarsministeriets område. Samtidig er der indført ansættelsesstop og pålagt besparelser for et trecifret millionbeløb på tværs af Forsvarsministeriets område. Husker du historien om Ebberød Bank?...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

3 KOMMENTARER

guest
3 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Lars Wismann
Læser
Lars Wismann
1. april 2023 10:03

Kontreadmiral Henrik Ryberg hilses velkommen som ny Chef Søværn. Vi ser frem til at snarest muligt i de offentlige medier, at Henrik Ryberg formulerer, hvad der efter hans opfattelse skal til for at sikre Danmark et troværdigt Søværn. I prioriteret rækkefølge er opgaverne efter min mening følgende: 1) Formulere Søværnets ønsker til det nye forsvarsforlig, som forventes vedtaget senest i juni måned 2023 inden Folketinget går på sommerferie, 2) Formulere, hvad KA Henrik Ryberg mener, at der skal til for at vende personaleflugten således, at Søværnet bliver den attraktive arbejdsplads, hvor de bedste af de bedste står i lange køer for at komme ind, 3) Formulere Søværnets nybygningsprogrammer, hvor nye store enheder til Nordatlanten står lige for døren med de snart 40 år gamle inspektionsskibe af Thetis-kl, 4) Fremrykning af våbensystemer til Søværnets kun 5 kampenheder således, at vores mrk. 41 missilbrønde ikke forbliver hel eller halvtomme og vores fregatter og helikoptere ASAP får den manglende A/U anti ubåds kapacitet, 5) Glem alt om at lade Pension Danmark ved direktør Torben Møger Pedersen, finansiere Søværnets skibe og tjenestesteder på 20-30 årige lange finansielle leasingkontrakter såkaldte OPP Offentlige Private Partnerskaber, men i virkeligheden Farum Modellen op ad dage. Staten kan finansiere sig selv langt billigere end de 5-6% som Pension Danmark indregner i kapitalfortjeneste til Pensionskassen, 6) Husk traditionerne med et Søværn, der siden 1510 har været nationens stolthed og lad os gerne få de marineblå uniformer tilbage i bybilledet. 7) Hold Søværnets dage rund omkring i landet med offentlig adgang til skibene fremvisning af “frøer”, “Søredningøvelser”, “Havaritjeneste m.m.”! Søværnet bør og skal sælge sig selv til den befolkning, der betaler, og som leverer fremtidens orlogsgaster. 8) Lyt til de gode råd fremfor at skyde god råd ned med argumenter om, at det har vi da prøvet før eller, at det virker ikke. Velkommen omborg Kontreadmiral Henrik Ryberg – nationen piber dig gerne ombord! Med venlig hilsen Lars Wismann, SØ-kadet 1977-1978, sponsor til skibene på Holmen og direktør I Wismann Property Consult A/S.

Michael Hallengreen Larsen
Læser
Michael Hallengreen Larsen
4. april 2023 12:32

Jeg forstår ikke hvorfor man ikke beholder den fungerede chef Søværn. Han er har kun hørt ham omtalt positivt fra mange.

Palle Randløv
Læser
Palle Randløv
3. april 2023 0:39

Troede først det var en første april en, men hvis Lars Wismann kan plaske i, kan jeg vel også.
Mit kendskab til KA Ryberg siger mig at det bliver en yders kompetent chef Søværnet får, og jeg kan garantere hr. Ryberg med at admiralsvognen ikke bliver FAK/KØR værkstedsvogn. Tillykke med udnævnelsen Ryberg O7