spot_img

Glæde i Folk & Sikkerhed over Danmarks indtræden i europæisk luftforsvarsinitiativ

For en uge siden kritiserede formanden for Folk & Sikkerhed i kraftige vendinger, at Danmark ikke er gået med i et voksende europæisk initiativ om fælles luft- og missilforsvarsforsvar. Onsdag meddelte Forsvarsministeriet, at Danmark indtræder i European Sky Shield Initiative, og det vækker glæde flere steder.

Kritikken var hård, da den pensionerede kontreadmiral Torben Ørting Jørgensen onsdag i sidste uge gæstede Frontlinjen på Radio4. Han er i dag formand for organisationen Folk & Sikkerhed, og i radioen faldt talen bl.a. på et lækket notat fra Forsvarskommandoen udarbejdet i november. Det viser, at Forsvarets ledelse ønsker at anskaffe flere missilforsvarssystemer og vil...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Et kriseramt Boeing retter blikket mod Europa og udvider på hjemmebanen

Abonnement
REPORTAGE: Boeings civile forretning står i problemer til halsen, men koncernens forsvarsgren øjner store salg til et oprustningsvilligt Europa. Senere på måneden viser Boeing sine produkter frem på flyshowet i Farnborough, og som en del af optakten inviterede flygiganten OLFI og en række andre europæiske og amerikanske forsvarsmedier på...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Jens Nielsen
Læser
Jens Nielsen
17. februar 2023 16:48

kommentar vedr. ESSI:
Er satme da også på tide at vi indtræder i ESSI, vi skulle have været med helt fra starten, men okay nu er vi endelig med.
ESSI er vist tæt på at købe en del af Israels luftforsvars system kaldet IRON DOME
– nemlig ARROW 3 , hvilket er et af de bedste luftforsvarssystemer i verden i dag.
Så er rigtigt godt at danmark er med i samarbejdet – så lige Forsvarets ønskeliste og den omfattede også PATRIOTS luftforsvarssystemet – men er kun godt hvis vi får lag på lag forsvarssystem her i DK.
Vi ligger betænkelig tæt på Kaliningrad og er nødt til at sikre os.
Jens